In the spotlight: Permanent Future Lab

0
242
Jurjen en Samir PFLab

Jurjen de Vries (links) en Samir Lahiri (rechts) vertellen over het succes van: Permanent Furture Lab (PFLab)

De plek om technologie en kennis te delen

Het PFLab is heel anders dan wat men kent. Er is een behoefte bij mensen om weg te gaan bij instituties en ‘dingen die moeten’. Dat je gewoon mag spelen, mag zijn wie je bent. Of je nou jong of oud bent.

Zelfs aliens zijn welkom.

Permanent Beta zegt heel mooi dat zij geloven in de creativiteit vanuit vrije wil en niet vanuit kennis en macht. Dat is zeker ook voor ons een succesfactor.

Samir kwam bij S2M terecht voor een bijeenkomst van De Broekriem toen hij nog werkzoekende was. Een prettige werkplek en toen nog kosteloze lunch waren een schot in de roos. Jurjen kwam wel eens bij S2M030, maar toen hij uit loondienst ging werd dit een plek om mensen te ontmoeten en gave dingen te ontdekken.

S2M staat voor ons vooral voor ontmoeten, de ‘meet’ in Seats2meet.

We hebben elkaar ontmoet tijdens een Poets en Proost in S2M030. We raakten aan de praat en dat klikte. We zijn toen vaker gaan proosten (zonder te poetsen). De ongedwongen sfeer bij S2M maakt het eenvoudig om mensen te ontmoeten.

S2M zorgt voor kruisbestuiving.

S2M030 is natuurlijk de plek waar het eerste PFLab is ontstaan. Door samen met andere coworkers na te denken over de plek van het PFLAb zie je hoe dit letterlijk en figuurlijk steeds opnieuw vorm krijgt. PFLab en de S2M lounge zitten op dit moment midden in een verbouwing. De technologie zal nu vanuit de lounge gedeeld gaan worden. Door betere zichtbaarheid hopen we dat mensen getriggerd worden. Dat je naast het ontmoeten van mensen ook met technologie kan ‘meeten’.

We zijn benieuwd wat deze nieuwe setting gaat opleveren.

Serendipiteit heeft een hele grote rol gespeeld bij het succes van het PFLAb. Tijdens een TechTuesday bespraken we een technisch probleem dat wij niet zelf konden oplossen. Iemand raadde ons aan om dit via Croqqer te regelen. Zo hebben wij Rene ontmoet. Rene heeft inmiddels een PFLab in Apeldoorn opgezet.

PFLAb zit dus in Utrecht en Apeldoorn maar ook op andere plekken zoals Amsterdam, Den Haag (popups), Eindhoven, (bijna in) Rotterdam en zelfs internationaal in Bali en Uganda (popup).

Wees welkom!