In the spotlight: Permanent Beta

Permanent Beta Kim en Martijn

Kim van den Berg en Martijn Aslander vertellen over: Permanent Bèta

Permanent Bèta is als label bedacht om zaken in de netwerk- en informatiesamenleving te verkennen, te bediscussiëren of mensen over voor te lichten.

Permanent Bèta is volkomen pretentieloos.

Iedereen maakt het zelf, als je het niet leuk vindt of je mist iets dan kan je het zelf veranderen. Meet ups gaan altijd door. Soms zijn meet ups met 5 deelnemers minstens zo geslaagd als die met 30 deelnemers, omdat je met z’n vijven tot hele ander gesprekken komt.

Met bijna geen budget hebben we inmiddels meer dan 1000 sessies veroorzaakt in een paar jaar tijd. Dat is volgens Kim en Martijn het bewijs dat je grootschalig kennis, energie, ideeën en inspiratie kunt faciliteren, zonder budgetten en zonder draaiboeken en dankzij technologie en infrastructuur, waar S2M natuurlijk aan heeft bijgedragen.

Sinds de kennismaking met S2M ben ik nooit meer bij een netwerkborrel geweest.

Seats2meet roept in eerste instantie namen op en in het bijzonder Ronald, Mariëlle en Felix. Het is een plek om te co-creëren en van elkaar te kunnen leren. Daarnaast zijn er mooie vriendschappen en relaties ontstaan zoals die met Jurjen en Samir van het PFLab. Ook is het een podium geweest voor Martijn als spreker waar hij kon oefenen oa tijdens de Fris-in-je-hoofd events 

S2M is 1 van de meest hoogwaardige plekken voor sprekers en schrijvers in Nederland

Honderden ontmoetingen in vele jaren zorgen ervoor dat even rustig werken wel eens lastig wordt bij S2M030. Daar kiezen ze nu andere plekken voor, maar het netwerk is nog altijd belangrijk.

Een leuk detail is dat Erwin Witteveen en Martijn elkaar hebben ontmoet in S2M030. Erwin ging Martijn interviewen. Uit deze samenwerking is eerst ‘Easycratie’ ontstaan en daarna ‘Nooit Af‘. Deze boeken hebben de nodige impact gehad op de samenleving. Dit soort initiatieven ontstaan er bij S2M.

Er zit een maatschappelijk belang in S2M dat gewoon niet uit te drukken is in getallen of in feiten.

Permanent beta Martijn en Kim

De kennismaking tussen Kim en Martijn heeft in het begin even op zich laten wachten. Kim boekte Martijn als spreker voor een bijeenkomst van haar toenmalige werkgever en dat was de eerste kennismaking op de inhoud maar voor een persoonlijke ontmoeting was toen nog geen ruimte.

4 jaar later ontmoette de twee elkaar pas echt op het Permanent Bèta Festival (toen nog NNF) en nog eens 3 maanden later gingen ze voor het eerst koffie met elkaar drinken. Dit was precies in de periode dat Jan-Henk, Peter en Martijn bezig waren met het opzetten van het Permanent Beta Meetup platform en ze waren opzoek naar iemand die ze hierbij kon helpen. Kim was in de laatste fase van haar studie en had naast het schrijven van haar scriptie nog wel wat tijd over. De keuze was snel gemaakt en Kim ging aan de slag. Dat bleek een schot in de roos en de start van een mooie samenwerking.

S2M is een plek waar heel veel creativiteit is en veel ontstaan.

Bewaren