In the spotlight: Niels Schuddeboom

0
317
Niels Schuddeboom

(Foto is gemaakt door Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia.nl)

Niels Schuddeboom was ondernemer vanuit Shakingtree.

In het begin van S2M030 waren het bijna allemaal idealisten.

Via Nils Roemen, die hij kende van een Durf te vragen sessie (#DTV) kwam Niels voor het eerst bij S2M030. En dat bleek een schot in de roos, een ideale uitvalsbasis omdat het dichtbij het station zit .

Vanaf het begin heeft hij zich altijd welkom gevoeld. Die herkenning heeft natuurlijk te maken met alles wat hij heeft ondernomen met en voor S2M. Te veel om op te noemen maar om een idee te geven: Niels heeft workshops gegeven oa bij het Fris-in-je-hoofd event. Hij participeerde in brainstormsessies (vaak over mooie nieuwe initiatieven). Hij heeft vorig jaar nog een reeks videoverhalen gemaakt binnen S2M030 en hij coachte een heel aantal medewerkers in Utrecht

Graag had hij nog meegedacht aan het Social Impact Lab bij de Social Impact Factory, door tijdgebrek gaat dat echter niet lukken. Hij heeft alle vertrouwen in zijn collega ondernemers die dat van hem overnemen .

Seats2meet.com is als een bijenkorf.

Mensen vliegen in en uit, sommigen komen terug, anderen blijven weg. Een plek van veel dynamiek en een plek voor nieuwe voedingstoffen. Sommige mensen maken echt een vlucht en anderen blijven een beetje hangen. Sommigen zouden ook best harder willen vliegen dan ze nu gaan. Voorbeeld van iemand die hard gaat in zijn ogen is Madelon Eelderink.

De juiste man op de juiste plek.

De opleiding Appreciative Inquiry van Cees Hoogendijk was een waardevolle toevoeging aan het kennis arsenaal van Niels. Naast kennis heeft hij ook een paar goede vrienden overgehouden aan de opleiding. Niels bleek de juiste man op de juiste plek te zijn, er kwam namelijk onverwacht een plek vrij voor deze opleiding en voilà daar was een zeer gemotiveerde Niels.

Je moet een beetje kunnen ontspannen en daar heb je humor voor nodig, dat moet je niet vergeten als je iets wilt veranderen.

Ook ziet hij de humor in soms rare situaties. Hij kan zich bijvoorbeeld de enorme wachtrij voor de deur bij S2M Utrecht nog levendig herinneren. Allemaal voor het evenement Social Powerhouse. Door de aangekondigde aanwezigheid van Koningin Maxima waren er scherpe controle maatregelen. Toen het evenement eenmaal was begonnen bleek het succes al gauw erg aanstekelijk en was de wachtrij snel vergeten.

Ook herinnert hij zich nog goed hoe hij heeft gegniffeld over de geïrriteerde reacties van mensen in de lounge die werden bevraagd op wat ze doen. De onterechte geïrriteerde mensen waren ‘toch lekker aan het werk’ en wilden eigenlijk niet in gesprek. Maar ja, als je aan de Netwerkleed-tafel van Daphne van Mourik gaat zitten vraag je daar natuurlijk wel om.

Over 10 jaar staan er om S2M geen muren meer heen; het is een open plein.

Dat plein dat bedacht is door 2 hele lieve en leuke mensen. En als je een muur nodig hebt dan mag je die gewoon optrekken, geheel modulair. De hamburgers komen dan trouwens niet meer van de kok uit de keuken maar uit de printer.

Blijf ondernemen en blijf bewegen.

Hij was nooit doorgegaan met ondernemen als hij niet in S2M zoveel mensen had ontmoet die dat ook deden. Hij vindt de berichten op FB van business coaches dat je perse €120.000 per jaar moet verdienen lulkoek. Je moet er van kunnen leven en je mag er best een tijd overdoen om dat uit te zoeken.

Vroeger trok hij iemand aan zijn jas als hij iets nodig had of als hij iets niet wist. Dat kan nu inmiddels ook via de Serendipity Machine. De groep is nu zo groot geworden dat je niet iedereen meer kan kennen.

Wees zo ‘brutaal’ om een vraag te stellen. Zo kom je een heel eind. Zijn gecrowdfunde (rolstoel)bus was nooit gerealiseerd als hij niet aangegeven had waar zijn behoefte lag. Zijn advies aan ons:

Laat je kwetsbaarheid zien

Helaas is Niels Schuddeboom op 2 december 2017 overleden. Rust zacht, lieve Niels.

Samen met Sanne heeft Niels een zoon, Sep Schuddeboom. Sep is jarig op 23 november, die dag wordt hij 2 jaar. Om ervoor te zorgen dat Sep later zorgeloos kan studeren en opgroeien heeft Niels de stichting Sep Schuddeboom opgezet. Met deze campagne willen wij een boost geven aan de stichting. We gebruiken hiervoor Whydonate. Je kan een donatie doen vanaf elk gewenst bedrag en dit gaat via Ideal of Incasso, waar je zelf voor kiest. We danken iedereen enorm die bij wil dragen aan de stichting Sep Schuddeboom. Meer hierover lees je hier.

Hier vind je de link naar Whydonate.