In the spotlight: Happy Kids

0
202

Sella van de Griend vertelt over haar succes: Happy Kids.

Happy Kids staat voor vernieuwend onderwijs en het is ‘de plek’ voor hoogbegaafde kinderen. Op dit moment nog van groep 4 tot en met groep 8 maar vanaf augustus waarschijnlijk voor alle groepen.

Voor mij zit succes in de verbinding.

In het samen doen en creëren. Happy Kids heeft alleen kunnen ontstaan door medewerking van heel veel mensen.

Destijds hebben zo’n 100 mensen bijgedragen aan de totstandkoming van het boek ‘Happy Kids’. Ik weet nog dat ik het eerste exemplaar in 2011 aan Annemarie van Gaal mocht overhandigen. Josje Feller bood mij hiervoor het podium tijdens een bijeenkomst van Vrouw&Passie.

Daarna gebeurde er iets wonderlijks.

Ik was aan het flexwerken toen ik gebeld werd door een uitgever. Hij vertelde dat hij het boek had gekregen van zijn broer. De uitgever vond mijn boek zo goed dat hij het graag wilde uitgeven. Zo verscheen mijn boek, dat ik in eerste instantie in eigen beheer had uitgegeven, nog een keer.

Het netwerkballetje was gaan rollen.

Wat ik nu doe, de Happy Kids Basisschool, komt daar allemaal uit voort. Na een tweetal geslaagde (pilot)projecten om ons eigen schoolsysteem te toetsen. En het behalen van mijn diploma Directeur Basisschool is de Happy Kids basisschool een feit.

In januari zijn we met 2 kinderen van start gegaan en we hebben inmiddels 25 leerlingen. Daarnaast zijn er nog 10 kinderen die meedoen aan het robotproject voor 1 dag in de week.

S2M roept het gevoel van vrijheid, geluk en dankbaarheid bij mij op.

De Happy Kids School is hier in S2M030 begonnen. Daarom betekent S2M030 voor mij een thuis, een plek om samen te werken, kennis te delen en te creëren.

Ik ontmoette dezelfde houding en open blik in de Jurjen, Samir en Khalid van het Permanent Future Lab. Er was direct interesse. Er werd direct meegedacht en meegedaan door hen en heel veel andere mensen

Wij blijven bouwen aan een duurzame toekomst van en voor Happy Kids;

Happy Kids; experiment, experience  & expres