In the spotlight: De Broekriem

0
248
De Broekriem- Pieter Vermeer

Pieter Vermeer vertelt het succes van: De Broekriem

De Broekriem is ontstaan toen ik met een aantal ‘lotgenoten’ bij S2M zat.

We spraken wekelijks af voor een kop koffie, samenwerken en tips uitwisselen en ook om even van huis te zijn.

Eigenlijk ging dat zo goed, dat we steeds beter gingen samenwerken, steeds vaker gingen afspreken. Op een gegeven moment wisten we dat we iets te pakken hadden, een formule, iets dat werkt.

Vlot daarna ontmoette ik Elmar tijdens de lunch. Hij kon ‘dingen met WordPress’ (ik kende het woord ‘Wordpress’ toen nog niet eens). Hij hielp ons destijds onze website te bouwen. Inmiddels is Elmar een knowmad, die de wereld rondtrekt met zijn unieke concept. En wij schreven ons eigen succesverhaal vanuit Utrecht 

Dat er nu wekelijks overal in Nederland groepen mensen samenkomen in zaaltjes om elkaar te ontmoeten, dat noem ik succes.

Wij faciliteren dat werkzoekende mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ik maak niet zelf die ontmoetingen mogelijk, maar ik faciliteer een platform waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten. Inmiddels doen we dat door wekelijks tientallen bijeenkomsten te organiseren verspreid door het hele land. Waarbij werkzoekenden samenkomen om met elkaar aan de slag te gaan. Soms doen we dat bij S2M locaties, maar soms ook in buurthuizen, bibliotheken of andere plekken.

S2M is gewoon een wondere wereld.

Zelf zie ik niet meer dat het een wondere wereld is. Ik kom er nu een aantal jaren en verbaas me niet zo snel meer. Maar elke maand nodigen wij weer nieuwe mensen uit, die bij ons actief worden in onze community en die denken: Hoe werkt dat nou? Hoe kan dat nou gratis zijn?

Het gaat er niet om dat het gratis is maar dat je op een andere manier waarde creëert.

S2M laat zien dat je samen met je netwerk veel voor elkaar kan boksen. Dat sluit ook helemaal aan bij de filosofie van De Broekriem; een wereld die dingen mogelijk maakt, die mensen vaak niet hadden verwacht. Zonder S2M030 was de Broekriem niet geweest wat het nu is.

S2M is de katalysator geweest van het begin van onze community.