In the spotlight: Bas Westland

0
144
Bas Westland

Bas Westland leidt een professioneel dubbelleven

Enerzijds managing partner bij E-people (werving- en selectiebureau in de IT en internet sector) en anderzijds actief bij Baswestland.com als spreker, dagvoorzitter en trainer op gebied van social media, recruitment, innovatie en ondernemerschap.

Succes wordt door de buitenwereld vaak gemeten aan het aantal plaatsingen dat je doet. Het het vinden van banen voor mensen en het vinden van mensen voor banen.Je bent zo goed als je laatste plaatsing .

Als spreker /trainer/dagvoorzitter is het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Dingen telkens anders aanpakken dan daarvoor; dus experimenteren en nieuwe wegen inslaan. Bas blijft zelf ook nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Dat is volgens hem ook belangrijk voor het hebben, houden en krijgen van succes.

Je moet mensen blijven inspireren en aanzetten tot vernieuwing.

Gezelligheid, warmte en steun is wat erbij Bas boven komt als hij aan S2M denkt. Hij leerde werkzoekenden daar over het slim inzetten van LinkedIn om een nieuwe baan te vinden.

S2M heeft 60 workshops voor Bas gefaciliteerd; van het klaarzetten van de ruimte tot de afsluitende borrel. Ook denkt Bas met veel plezier terug aan en aantal jubileum events die Ronald met de medewerkers van S2M030 heeft mogelijk gemaakt.

 


S2M is een bedrijf dat anders in de wereld staat.

Een plek waar serendipiteit hoog in het vaandel staat; het faciliteren van toevallige ontmoetingen. Door meerwaarde te creëren voor het netwerk en indirect voor haarzelf, stelt S2M haar eigen bestaansrecht vast. Dat vindt hij een heel mooi ondernemersprincipe.

Ronald is een ondernemer met een hart, daar waar zakelijkheid vaak wordt geassocieerd met kil- en hardheid. Hij noemt Ronald een held en is hem dankbaar voor de steun die hij door de jaren heen heeft ontvangen.

Voor zijn doorbraak als spreker is S2M instrumenteel geweest .

Bas Westland - NLConference-3

Bas was al een tijdje actief als social media trainer
toen hij tijdens een themadag over Social media bij
S2M Maarssen werd gespot door Hans Ruinemans (oprichter PSA Holland). Hij zag het sprekerspotentieel in Bas en nodigde hem uit voor hun jaarlijkse conferentie. Dat bracht zijn sprekers carrière in een stroomversnelling.

Hij werd aangemoedigd om ook persoonlijke verhalen te delen. Zo begon hij te spreken over zijn faillissement en doorstart.


Het is de kunst om van iets vervelends iets moois te maken.