Spaanse creaties, een eigen kledinglijn en een opdracht uit het paradijs

0
124

Als je weleens in de S2M locatie Utrecht CS werkt dan heb je wellicht mijn schilderijen zien hangen. Sinds een aantal maanden exposeer ik daar een gedeelte van mijn Dot Art collectie. Ik ben niet altijd full time kunstenares geweest, ik heb jaren als online marketeer gewerkt en later zelfs een online bedrijf gehad. Nu is het omgedraaid, ik leef mijn passie en mijn online vaardigheden zijn daar nu ondersteunend aan. Ik woon en werk vanuit zowel Nederland als Spanje en vertel graag over dit creatieve ondernemers- & vooral levensavontuur. Hieronder vind je de meest recente nieuwsbrief dat meer iets weg heeft van een ‘kort verhaal’, echt wat voor de vrijdagmiddag 😉 Over nieuwe creaties vanuit mijn Spaanse atelier, hoe het staat met de opstart van een eigen kledinglijn en de primeur van een nieuw groot schilderij! Tenslotte zet ik mede kunstenares Lily Haridasi in het zonnetje en vertel ik over een nieuw avontuur in het paradijselijke Riverheart Retreats. Veel leesplezier!

Sinds een maand ben ik weer terug op de mij zo geliefde olijfberg in het Zuid-Spaanse Coin (Malaga) en geniet ik volop van het werken in de zon en buitenlucht. Toen ik vertrok uit Nederland voelde ik al een verschuiving, even geen dots, zoals de oplettende kijker misschien wel gezien heeft. Ik voel me momenteel sterk verbonden met het tekenen van mandala achtige designs, geinspireerd door sacred geometrie en oeroude vormen & symbolen. En dat resulteerde in vele nieuwe experimenten en creaties deze maand.

Het creatieproces … voor je het weet heb je een eigen kledinglijn

Vanaf het moment dat ik hier aankwam lijken de ontwerpen als vanzelf te ontstaan, ik voel een lichtheid en plezier in het tekenen van deze bijzondere designs. Als ik zeg, ontstaan vanzelf, betekent dat trouwens niet dat ik er niets voor doe. Om ervoor te zorgen dat ik me echt open kan stellen voor nieuwe beelden, begin ik elke dag buiten met een uur meditatie. Op deze manier krijg ik mijn hoofd stil en voel ik mezelf meer verbonden en open voor nieuwe input. Meestal komen de beelden dan inderdaad vanzelf, de designs lijken mij te herinneren aan iets uit de oudheid. Een thuiskomen bij iets bekends zonder dat ik er echt woorden aan kan geven. Ik blijf altijd net zo lang doorschetsen totdat een design helemaal goed voelt.

Bij de eerste schetsen kreeg ik opeens de ingeving om op een t-shirt te gaan schilderen en ben ik uit de losse hand met witte textielverf aan de gang gegaan. Dat resulteerde in een paar mooie exemplaren die ik via social media met jullie deelde. Daar kwamen heel veel enthousiaste reacties op en zelfs al wat eerste bestellingen uit. Toch leek het me wat onpraktisch om in opdracht, één voor één, t-shirts te gaan beschilderen. Maar niet getreurd want zo kwam het idee om de tekeningen te gaan gebruiken voor unieke handgetekende prints op t-shirts. Dat had natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Dus ik ben met een vormgever aan de slag gegaan die mijn designs wist om te zetten naar mooie printbestanden waarbij het handgetekend blijft! En vond ik na wat avondjes online onderzoek een bedrijf dat zowel duurzame als kwalitatief goede t-shirts bedrukt en zelfs een Nederlandse webshop met iDeal betaling aanbiedt (die komt straks geïntegreerd op mijn website te staan).

Inmiddels heb ik de eerste t-shirts laten drukken en die zijn onderweg naar mij en een goede vriendin in Nederland, voor een kritische blik. Als de kwaliteit in het echt ook zo goed blijkt te zijn, dan verwacht ik binnen twee weken de webshop live te zetten en ontvang jij natuurlijk als eerste informatie over deze kledinglijn. Als dat geen mooie aanvulling op je zomer garderobe wordt….

nieuw schilderij SACRED KEY

100 x 100 cm, mixed media (acryl + inkt) op canvas, te koop voor €750,-
Het tekenen van al die mooie mandala’s en symbolen inspireerde mij deze maand ook tot het schilderen van dit grote kunstwerk. En eindelijk kon ik ook weer aarde van de olijfberg verwerken in het doek. Hierdoor heeft de achtergrond een rauwe natuurlijke uitstraling & zijn Spaanse signature gekregen. Kijk hier voor meer foto’s en informatie >>

Paradise is just around the corner

Naast alle werkzaamheden deze maand kwam ik ook nog ‘toevallig’ terecht op een ongelofelijke mooie plek hier in de buurt, nog geen 5 km van mijn berg af. Eenmaal door de toegangspoort reed ik een smal bergweggetje af en daar opende zich een plek die ik in mijn stoutste dromen niet bij elkaar had kunnen fantaseren. Een oase op een berg dat uitkijkt op een rustig stromend riviertje met een immens grote hoge steile bergwand die bekleed is met hangend groen, een gevoel van ‘oudheid’, alsof ik zo een scene van ‘Indiana Jones’ binnen was gereden. Een warm welkom door de twee eigenaren van deze prachtige plek en een rondleiding langs de ‘bouwprojecten’ of eigenlijk zijn het kunstwerken, waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maken van de natuurlijke materialen die er al zijn. Zo werken ze met rivierbamboe, klei uit de grond, stenen van de berg en hout van gevallen bomen. Waarmee ze nu bijvoorbeeld een mega grote afkapping in de vorm van een bloem maken waaronder straks yogalessen e.d. worden gegeven. Een ‘dome’ constructie in de mij zo geliefde geometrische vormen wordt straks bedekt met hout en van binnen bekleed met doeken en gebruikt als ‘huisje’. Ik heb echt met mijn mond open rond gelopen, wat een ongelofelijke mooie plek, de energie is er geweldig, de mogelijkheden eindeloos. Aan het eind van de dag werd ik ook nog getrakteerd op een heerlijk vegetarisch diner. Dus toen ze vertelde dat ze nog iemand zochten die een levensgrote mandala op de Yoga vloer wilde schilderen, kun je vast wel raden wat mijn antwoord was! Nieuwsgierig naar deze mooie plek? Bekijk hier hun website: www.riverheartretreats.com

review: Mandala Muurschildering

Begin van deze maand kreeg ik ook nog deze prachtige review van een klant die mij in januari deze wel hele bijzondere schilderopdracht had gegeven.

“Ik ben meer dan zielsgelukkig met de Tessa Smits Art op mijn muren. Een tijd geleden zag ik in een tentoonstelling in het Stedelijk een kunststroming die passe partoutes op de muur in hun kunst integreerden. Zo ontstond het verlangen dat als ik ooit eens ergens zou gaan wonen met mooie grote muren, ik dat ook zou willen doen. Mijn wens werd meer dan beloond doordat mijn gloednieuwe appartement maar liefst 3.40 m. hoge plafonds heeft. Dat maakt het een paleis. Heerlijk dat architecten zoiets aandurven. Wat een weelde en wat een mogelijkheden ! In de week dat ik mijn huis vond en mijn andere huis verkocht postte Tessa dit schilderij. Iets in mij riep meteen: Hee, dit ben ik!
Tessa maakt niet alleen kunst, haar werken zijn krachtige energetische inentingen. Een acupunctuurshotje, zoals graancirkels dat bijvoorbeeld ook zijn voor de aarde. Er komt energie uit. Deze geometrische figuur in die kleuren voelde voor mij als mijn ‘thuis’ en toen ik keek wat hij moest kosten (viel mee!) zag ik dat het schilderij de titel ‘Home’ had. Toen voelde dat ik mij mezelf hiermee thuis mag verwelkomen. Ik ben echt in ontzag over hoeveel power dit werk in z’n geheel genereert. Voor mijn slaapkamer heb ik haar ook om een passe partout gevraagd voor ‘Money Flow’, een schilderijtje dat ik vorig jaar had gekocht. Onze keuze om goud op hoge donkerbruine muren te doen was heel avontuurlijk, maar wat een sfeer. Ze heeft precies uitgevoerd wat ik in mijn hoofd had zonder dat ik wist wat ik in mijn hoofd had. Heel erg bijzonder. Dank je wel lieve Tessa! ” – Tuffie Vos (Amsterdam)

Inspirerende mede kunstenares

Hierbij wil ik ook nog even iemand in het zonnetje zetten! Lily Haridasi. Haar kunstwerken, die ik ook in het echt heb mogen zien, zijn geweldig, ze prikkelen, laten voelen en maken blij. Aanrader dus! Zoals zij zelf zegt: “Ik ga de wereld bestormen met workshops, dans, kunst en schrijf- en vliegwerk. Kunstkracht is toverkracht!” Wat een mooie vrouw en prachtige missie. Dat er maar veel ‘gezwierd’ mag worden! – www.bypippa.nl

 

En nu ben je dan toch echt aangekomen bij het einde van deze nieuwsbrief/blog. De eerstvolgende gaat ongetwijfeld over de lancering van de “Ancient Memories t-shirt collection” en bijbehorende webshop. Voor nu een warme groet en fijne dag toegewenst, Tessa