Sociaal kapitaal

0
854

Het Seats2meet-concept drijft op een belangrijk principe: het delen van overvloed. Naast dat we stoelen verhuren, zijn er ook stoelen die we delen vanuit overvloed met ZP’ers (zelfstandige professionals) die gebruikt kunnen worden om te werken of te overleggen. Hiervoor hoeft niet betaald te worden, in ieder geval niet met monetair kapitaal.

Maar… wel met sociaal kapitaal! Ik merk dat het begrip sociaal kapitaal meestal nogal wat vragen oproept. Wat houdt het precies in, waarom werken jullie met sociaal kapitaal en hoe werkt dat dan concreet?

Sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal bij Seats2meet.com betekent dat je bereid bent vanuit je eigen overvloed je kennis en netwerk te delen en open te staan voor toevallige ontmoetingen (serendipiteit). Wij faciliteren dit doordat je bij het boeken van een kosteloze flexplek opgeeft welke kennis je hebt en waar je mee bezig bent. Via een dashboard maken we vervolgens inzichtelijk welke kennis/ervaring op dat moment voor handen is op de locatie waar je werkt of op één van de andere Seats2meet-locaties. Zo kunnen we toevallige (relevante) ontmoetingen tussen alle aanwezige ZP’ers optimaal faciliteren!

Waarom?
Wij leven in een snel veranderende tijd met veel uitdagingen. Elise de Bres (mijn compagnon) en ik geloven dat verbinding tussen mensen de belangrijkste voorwaarde is voor een betere toekomst. Als individu, gemeenschap, land en wereldburger kunnen wij alle uitdagingen aan, als we dat maar doen vanuit gezamenlijkheid. Met onze Seats2meet-locaties creëren wij daarom een omgeving waar verbindingen gelegd kunnen worden en kennisdelen en cocreatie als vanzelf ontstaan. Kortom, het laten stromen van sociaal kapitaal en het delen van overvloed.

Heb ik genoeg sociaal kapitaal te bieden en hoe dan?
Iedereen heeft kennis, talenten en een netwerk! Open staan om anderen te helpen met jouw kennis, netwerk of talent is voldoende. Hoe? Door koffie te halen voor andere ZP’ers in de open lounge en een gesprekje aan te knopen, tijdens de lunch te vragen aan je buurman of –vrouw waar hij of zij mee bezig is. Of mee te doen met één van de korte netwerksessies die we regelmatig organiseren. Maar heb jij een andere vorm die beter werkt voor jou? Ook helemaal prima! Een deadline waardoor je echt een dag moet knallen en nergens tijd voor hebt? No worries, je mag je best eens een dag ‘asociaal’ gedragen ;). Maar niet te vaak!

Wat bieden wij ZP’ers?
In ruil voor jouw sociaal kapitaal (het delen van deze kennis en jouw overvloed) faciliteren wij graag een werkplek met wifi, koffie/ thee en een lunch. Maar, “There ain’t no such thing as a free lunch”, wanneer je dus niet wilt betalen met jouw sociaal kapitaal verwachten we dat je dit met monetair kapitaal doet. Je kunt dan een meetingspace boeken.

Hoe dan ook, YOU ARE WELCOME!

Previous articleData Blog #6. Data Breaches and Notifications
Next articleSocial Capital
Ik ben ondernemer, communicator, verbinder, organisator, inspirator en initiator. Ik ben een ‘geboren leider’ en ontwikkel me -elke dag een beetje meer- als ‘heartsleader’. Met mijn hart als kompas in alles: in leven en werken! Ik ben eigenlijk altijd bezig met bewustzijnsontwikkeling. Dat betekent voor mij groeien, verruimen, uitbreiden van dat waar ik me bewust van ben. Daarom verandert mijn werkelijkheid en ikzelf én dat wat ik doe ook voortdurend. Naast dat ik zelf continue in transitie ben, ervaar ik dat de aarde en de mensheid ook in een transitie zitten. En wil daar als ‘heartsleader’ een bijdrage aan leveren. Seats2meet Amersfoort CS is daarin mijn vaste ‘basis’. Hier geef ik samen met Elise de Bres handen en voeten aan ‘bewust’ ondernemen vanuit het hart. Seats2meet Amersfoort CS is een ontmoetingslocatie én een bewustzijnplek. We bieden – samen met partners – stilte, inspiratie, energie en ruimte om te groeien en te verbinden. In de vorm van events, content, programma’s, trainingen maar ook aankleding, inrichting en voeding. Met als doel een bijdrage te leveren aan de bewustzijnsontwikkeling van onze bezoekers. Vanuit de overtuiging dat een groeiend bewustzijn de sleutel is voor de vele uitdagingen van de tijd waarin we leven.