Serendipity; 5 tips voor meer onverwachte, relevante ontmoetingen ✨

0
658
Photo: rawpixel on Unsplash

Foto: rawpixel on Unsplash

We hebben er heel Seats2meet.com op gebouwd, meer dan 80% van de bezoekers van een Seats2meet.com locatie ervaart het al, we schreven er een boek over, bouwden er zelfs een tool voor én het is hetgeen wat ons laat bewegen, omdat we geloven dat het ons een beter mens maakt: Serendipity✨Oftewel: een onverwachte, maar relevante ontmoeting.

Maar hoe zorg je nu voor een relevante ontmoeting en dat je openstaat voor het onverwachtse?

We delen 5 tips:

Tip 1: Laat jezelf zien 💃🏽

Laat jezelf zien! Het delen van je kennis, interesses en talenten staat daarbij op nummer 1. Dat is ook de reden dat je als gebruiker bij S2M niet met geld betaalt voor je cowork seat (wat ons de enige maakt wereldwijd), maar met sociaal kapitaal. Dat houdt in: je betaalt met jouw kennis, interesses en talenten.

Door je verhaal te vertellen en te delen met de mensen om je heen ontstaat serendipiteit gemakkelijker, mensen denken namelijk met je mee. Laat jezelf zien in jouw S2M-profiel. Werk je kennis tags zo nu en dan bij en schrijf een bio die iets meer over jezelf vertelt. En als je dan toch bezig bent, voeg een leuke foto toe zodat men je kan vinden. Op deze manier wordt je automatisch gematcht aan mensen die op zoek zijn naar iemand zoals jij!

 

Laat jezelf zien! Het delen van je kennis, interesses en talenten staat daarbij op nummer 1.

 

Heb je een mooi verhaal te vertellen? Dan kan je deze delen in het online magazine van S2M. Gemaakt voor en door het netwerk, en vol tips, inspirerende verhalen en interviews met thought leaders wereldwijd. Interesse om mee te werken? Stuur een mailtje naar beatriz@seats2meet.com. Heb jij al een blog geschreven en wil je die graag delen met het S2M-netwerk? Dat kan via onze plugin, die speciaal door Seats2meet.com is gebouwd om content gemakkelijk te delen.

 

Maak jouw S2M passport aan 🚀

 

Tip 2: Stel vragen 🤷🏼‍♀️

Vragen stellen bespaart je tijd en zorgt voor innovaties! Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Door vragen te stellen kan je aannames testen en hulp krijgen bij onderwerpen waar je zelf geen verstand hebt. Ik ervaar vaak – als leek in de programmerings-wereld – dat door het stellen vragen, we samen tot betere oplossingen komen.

Door je vraag neer te leggen bij een netwerk vol diversiteit en verscheidenheid in interesses, kennis en talenten, is er een grote kans dat iemand je verder kan helpen. Stel een vraag via jouw S2M Passport en deze wordt via een AI driven algoritme uitgezonden naar relevante personen, waarbij serendipity weer een handje in de juiste richting wordt geholpen.

Tip 3: Wijk af ✨

Wijk eens af van je dagelijkse sleur en ontmoet verschillende mensen van verschillende culturen, mensen die aan verschillende vakgebieden werken en mensen met verschillende interesses en talenten. Dit leidt niet alleen tot een meer open blik (1 van de belangrijkste ingrediënten van Serendipity) maar ook tot minder discriminatie en meer innovaties.

Werk op verschillende plekken of op plekken waar de dynamiek al dagelijks verandert. Met meer dan 200 locaties wereldwijd zijn er meer dan genoeg opties die je elke keer weer zullen verrassen. De ene keer werk je in een school, de andere keer in een woonkamer of in een bedrijf. Of ga aan de slag bij de Seats2meet’s key locaties in Amsterdam, Eindhoven, Tilburg, Denbosch, Amersfoort en Utrecht (Meetingplaza, SIF & Seats2meet Utrecht cs.)

 

Bekijk alle locaties wereldwijd 🏡

 

Tip 4: Help anderen 🚀

Door anderen te helpen laat je zien waar jouw kennis en interesses liggen. Je kan laten zien waar jij goed in bent en waar je blij van wordt. Ontvang je een vraag die gematcht is aan jouw S2M-profiel? Dat biedt mogelijkheden tot een nieuwe opdracht, vriendschap, of zelfs een job! Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit van Rotterdam blijkt dat 1 op de 6 gebruikers van Seats2meet.com wegging met een nieuwe job of een uitnodiging voor een nieuw project, of startte met een eigen bedrijf. Door anderen op een makkelijker manier te helpen kom je erachter waar jij blij van wordt of eigenlijk heel erg goed in bent😄.

 

Tip 5: Plan niet

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, werken wij bij Seats2meet.com op een cha-ordische manier. Dit heeft veel voordelen (uiteraard ook nadelen, maar de voordelen zijn in de meerderheid).

Door geen meerjarenplan te maken of ons vast te pinnen op allerlei planningen, zijn we veel flexibeler en lukt het ons om in een klein team veel impact te maken. We maken volop gebruik van ons netwerk en komen hierdoor vaak tot serendipity-momenten die ons telkens weer verbazen. Door niet te plannen blijft onze blik ook open (ingrediënt 1 voor serendipity ✨) en dus ook voor vernieuwingen, verbeteringen en innovaties.

 

✨Tip 6✨ (extra tip): Faciliteer serendipity

Wil jij serendipity faciliteren? Dat kan! Open jouw ruimte om elke dag in contact te staan met serendipity. Door jouw locatie te verbinden aan het S2M-netwerk kan men gematcht worden aan jouw locatie via het S2M Passport, kunnen ze bij jou werken en ontmoeten én krijg jij bakken met kennis en inspiratie in huis. Wij zeggen: win-win-win!

Board jouw locatie 🌍

Bekijk welk model het beste bij jouw locatie past 💻