Self-publishing a business roadstory

0
333

Veel mensen hebben wel een idee voor een betere wereld. Toch komen ze niet altijd aan de uitvoering ervan toe, en conformeren ze zich aan de dagelijkse status quo. En dat terwijl wereldwijde veranderingen juist voor een enorme opschudding van die status quo aan het zorgen zijn.

In 2015 reed ik daarom in 6 maanden m’n 40-jaar oude Moto Guzzi 17.000 km van Chili naar New York. De reis stond o.a. in VICE en in de Huffington Post. Seats2meet was een belangrijke partner van de reis, voor wie ik in Zuid-Amerika mensen en bedrijven heb bezocht die een interessante toevoeging voor het S2M-netwerk zijn.

Onderweg bezocht ik verder 37 social businesses die bewust de keuze hebben gemaakt om het anders te gaan doen en die allemaal aan een betere wereld werken.

Bijvoorbeeld Laboratoria in Lima, Peru, dat meisjes uit de sloppenwijken leert programmeren en daarmee een van de belangrijkste recruiters werd voor grote bedrijven als LinkedIn en Google.

En Crepes&Waffles, de grootste restaurantketen van Colombia, met vestigingen in 8 landen. Het bedrijf transformeert hun inkoopketen naar duurzame producten via het opzetten van lokale projecten in kwetsbare gebieden. Ook bestaat 90% van hun 4.000 werknemers uit alleenstaande moeders.

In de nazomer van 2016 verschijnt het boek over deze reis en de bedrijven. Het boek laat zien hoe iedereen een spirited en betekenisvol leven kan boosten, en introduceert winstgevende social business modellen.

Ben je geïnteresseerd en wil je hier meer over weten? Vanwege de partnership met Seats2meet bied ik jou, als gebruiker van het S2M platform, graag een voucher aan voor 15% korting op het boek. Vul daarvoor SEATS2MEET in op bit.ly/preorderCLA. Om het boek zonder uitgever te kunnen uitbrengen, is het doel om via de voorverkoop 1.000 boeken te verkopen vóór 1 juli. Met jouw preorder help je het boek dus een grote stap verder.

RIDE ON.