S2M Festival Connecting Stories – de video en een oproep aan alle modern werkenden

0
61

29 maart 2019 vierden we de feestelijke heropening van Meeting Plaza Utrecht met het S2M Festival Connecting Stories. Een festival met bijzondere verhalen over modern werken, georganiseerd in samenwerking met de Werkvereniging. Als zp’ers moeten wij samen sterk staan tegen een overheid die maar blijft geloven in oude oplossingen. Oplossingen die niet meer toereikend zijn voor hoe wij als modern werkenden nu leven en over werken denken.

Modern werkenden zitten niet meer 40 jaar lang vast aan een contract, maar werken afwisselend in loondienst, als zp’er of wat ze ook maar willen. Ze verdienen hun geld soms op bijzondere manieren en verdienen soms veel meer of minder dan je nodig zou denken te hebben. Hoewel elke modern werkende zijn leven anders inricht, zijn we straks wel allemaal de dupe van de keuzes die de regering maakt. Wij kunnen daartegen op staan en een vuist maken, als we ons verenigen in de Werkvereniging.

In deze video zie je de geweldige vibe en de bijzondere meemakers die dit festival tot een succes maakten. Wil je meer weten over modern werken en de Werkvereniging? Ga dan snel naar de site, download het geweldige magazine dat werd gemaakt met een groot deel van de meemakers van dit festival, of meld je meteen aan als deelnemer van de Werkvereniging, zodat we samen een vuist kunnen maken tegen de veranderingen die de huidige regering wil doorvoeren.

Tijdens de quiz aan het einde het festival kwam naar voren hoe ingewikkeld het eigenlijk allemaal in elkaar zit nu we van de huidige (oude) manier van werken over moeten naar een nieuwe manier van werken en samenwerken en organiseren. Michel Kolenbrander bracht het debat dat gevoerd werd in kaart in deze tekening.