Rotterdamse serendipiteit in Amersfoort

0
235

Een serendipiteitservaring heeft vaak wat magisch. In ieder geval maakt het mij altijd blij en geeft het me energie en maakt het me optimistisch. Het bevestigt me vaak ook, dat wat we doen of waar ik mee bezig ben, klopt…

Laatst had ik ook zo’n typische serendipiteit ervaring. Een dame uit Rotterdam waarmee ik een training ‘persoonlijk leiderschap’ had gevolgd, wilde naar onze locaties in Amersfoort komen voor een inspiratiebezoek. Ik raadde haar aan om naar het inspiratie-event ZZP Connect te komen, dan zou ik haar in contact kunnen brengen met mensen uit ons waardenetwerk die soortgelijke dingen doen die zij in Rotterdam aan het opzetten was. Ik had vooraf precies bedacht aan welke relevante personen ik haar zou voorstellen tijdens de borrel.

Op die betreffende middag kwam opeens een oude bekende binnenlopen die jarenlang betrokken was bij Meet & Discover! en inmiddels verhuisd was naar Rotterdam. Een onverwacht en blij weerzien!

Kort na dit weerzien, zag ik beide dames in elkaars buurt staan en bedacht me dat het leuk was hen als ‘Rotterdammers op bezoek in Amersfoort’ aan elkaar voor te stellen.
Wat bleek? Een feest van herkenning ontstond! Allereerst bleek de ene dame de juf van het kind van de andere te zijn. Altijd bijzonder te ervaren hoe klein de wereld is! Maar nog veel bijzonderder was dat deze dames dezelfde passie hadden voor talent ontdekken en ontplooien en allebei bezig zijn met het bouwen van bruggen tussen mensen en partijen. En dat voor en binnen hun stad Rotterdam. Je begrijpt, deze dames hadden deze middag genoeg aan elkaar en al mijn andere beoogde matches heb ik maar even gelaten voor wat het was.

Dit is voor mij een schoolvoorbeeld van een toevallige, maar relevante ontmoeting. De Rotterdamse dames vonden elkaar in Amersfoort –terwijl ze elkaar wekelijks in het voorbij gaan zagen op school – terwijl ze niet wisten dat ze naar elkaar opzoek waren. Ik heb genoten van de ‘girlpower’ die ter plekke in het rond spatte. Ik ben ervan overtuigd dat Rotterdam nog veel gaat horen en merken van deze dames! En waar ik dan stiekem van geniet… het begon allemaal bij Meet & Discover! in Amersfoort ;).

Meer informatie over deze twee super inspirerende dames?
Check http://create.soy.nu/ en https://www.space2shine.nl.

Previous articleMakkelijk duurzaam ondernemen
Next articleScholen moeten verbinding maken
Ik ben ondernemer, communicator, verbinder, organisator, inspirator en initiator. Ik ben een ‘geboren leider’ en ontwikkel me -elke dag een beetje meer- als ‘heartsleader’. Met mijn hart als kompas in alles: in leven en werken! Ik ben eigenlijk altijd bezig met bewustzijnsontwikkeling. Dat betekent voor mij groeien, verruimen, uitbreiden van dat waar ik me bewust van ben. Daarom verandert mijn werkelijkheid en ikzelf én dat wat ik doe ook voortdurend. Naast dat ik zelf continue in transitie ben, ervaar ik dat de aarde en de mensheid ook in een transitie zitten. En wil daar als ‘heartsleader’ een bijdrage aan leveren. Seats2meet Amersfoort CS is daarin mijn vaste ‘basis’. Hier geef ik samen met Elise de Bres handen en voeten aan ‘bewust’ ondernemen vanuit het hart. Seats2meet Amersfoort CS is een ontmoetingslocatie én een bewustzijnplek. We bieden – samen met partners – stilte, inspiratie, energie en ruimte om te groeien en te verbinden. In de vorm van events, content, programma’s, trainingen maar ook aankleding, inrichting en voeding. Met als doel een bijdrage te leveren aan de bewustzijnsontwikkeling van onze bezoekers. Vanuit de overtuiging dat een groeiend bewustzijn de sleutel is voor de vele uitdagingen van de tijd waarin we leven.