Redesign Seats2meet.com met het MBTI model

0
170

Je hebt het misschien al wel meegekregen, of zelfs al wel gezien. Seats2meet.com is bezig met een nieuw design voor de website. We doen dit pagina voor pagina en beginnen bij de homepage. Waarom we dit doen leg ik graag uit via deze blog.

Allereerst even terug in de tijd. Toen we het concept van Seats2meet.com eind 2007 lanceerden liepen we al meteen voorop. We bouwden steeds verder op het concept en anticipeerden continue op de wereld die steeds verandert. Om dit te kunnen doen focusten we vooral op de nieuwe onderdelen die we lanceerden. Natuurlijk zorgden we ervoor dat bugs en foutjes opgelost werden, maar de verhouding was ongeveer 80% van onze tijd op het nieuwe (innovatieve) en 20% op het bestaande. Deze manier van werken zorgde ervoor dat we snelheid konden maken, maar het zorgde er ook voor dat de website zelf niet altijd helemaal representatief was voor hetgeen waar we voor stonden.

We zijn nu op een punt gekomen waarbij we qua concept nog steeds ver voorop lopen en het redelijk stabiliseert qua veranderingen. Een mooi moment om onze ontwikkelmethode wat aan te passen en meer te gaan focussen op wat er al staat. We kunnen niet alleen innoveren op het nieuwe, maar ook op het bestaande. Als eerste hebben met behulp van Martin van Kranenburg de Conversion Friday geïntroduceerd, waarbij we elke vrijdag werken aan het verhogen van de conversie en het verbeteren van het gebruiksgemak (lees hier meer over deze Conversion Friday).

Naast de Conversion Friday zijn we begonnen met het redesign van de website. Hierbij staat de gebruiker centraal. Natuurlijk is elke gebruiker anders en om dit in kaart te brengen gebruiken we het MBTI model, wat uitgaat van vier verschillende persoonlijkheidstypes:

Competitieve bezoekers: Snelle beslissers, op basis van feiten.

Spontane bezoekers: Snelle beslissers op basis van gevoel.

Methodische bezoekers: Langzame beslissers op basis van feiten.

Humanistische bezoekers: Langzame beslissers op basis van gevoel.

Elk type bezoeker beslist op een andere manier en heeft daarom behoefte aan een ander soort informatie. Zo vindt een competitieve bezoeker het heel fijn om balletpoints en samenvattingen te scannen. Op basis van de geboden feiten gaat hij snel over tot actie.

Een spontane bezoeker gaat ook snel over tot actie, maar laat zich daarbij vooral leiden door zijn gevoel. Hij vindt bijvoorbeeld lijstjes met populaire producten erg fijn.

Een methodische bezoeker neemt wat meer tijd om een beslissing te maken. Hij verzamelt alle feitelijke informatie en vindt het fijn om alle voorwaarden te lezen en alles te controleren.

De humanistische bezoeker neemt ook de tijd om tot een beslissing te komen. Het verschil is dat deze bezoeker een stuk minder let op de feiten, maar veel liever leest wat andere mensen ervan vonden. Hij leest graag reviews en wil graag weten wie er achter het bedrijf zit.In welke persoonlijkheidstype herken je jezelf het meest? Niet iedereen hoeft trouwens in één van deze vier categorieën te zitten, je kunt ook in meerdere categorieën zitten. In de onderstaande afbeelding zie je hoe de persoonlijkheidstypes zich tot elkaar verhouden.

MBTI model

Bij het nieuwe design van de Seats2meet.com homepage hebben we heel sterk rekening gehouden met deze verschillende persoonlijkheidstypes. Designkeuzes toetsen we continue aan het MBTI model om er zeker van te zijn dat we geen gebruikers overslaan. Want niets is zo frustrerend als een website waar je niet kunt vinden wat je nodig hebt.Ben je benieuwd naar het nieuwe design? Doe dan mee met onze korte gebruikerstest van ongeveer 2 minuten.

Stay tuned!