Peer Academy: leren in verbinding

0
340

De reacties na onze lancering blijven binnenstromen! Er ontstaan leuke samenwerkingsverbanden, met nieuwe interessante trainingen. Trainingen met games erin en allemaal gericht op Economy4.0 en ondernemen. Wij geloven in leren in verbinding met anderen. Van een boek lezen word je wijzer, maar je hebt het je nog niet eigen gemaakt. Dat doe je door te oefenen en uit te wisselen met andere ondernemers.

Een impressie van de trainingen

De eerstvolgende training is ‘Ondernemen in de netwerksamenleving, Society3.0’, die Yvonne Hogt geeft namens Seats2meet. Of ‘Creatief ondernemen, van idee naar concept’, door Herman Dummer. We zijn ook trots dat Cees Hoogendijk de ‘Inleiding op Appreciative Inquiry’ via de Peer Academy wil aanbieden. Allemaal trainingen die je als ondernemer beter laat ondernemen in Economy4.0.

Peer Academy

De Peer Academy heeft een vernieuwend concept. Trainingen lijken op het eerste oog niets nieuws, maar deze trainingen zijn volledig gericht op het jezelf aanleren van vaardigheden en ervaring uitwisselen met de andere deelnemers. Alle theorie is tegenwoordig online te vinden, daar hoef je geen training meer voor te volgen. Maar de theorie toepassen in jouw situatie, het je eigen maken en uitwisselen met anderen zijn wel redenen waarom je een training zou willen volgen.

Online theorie

Daarom is het ook niet nodig om de theorie van de Peer Academy voor onszelf te houden: modules van universiteiten zijn gratis beschikbaar. Bovendien is theorie snel verouderd. Daarom werken we met online courses samen en verwijzen naar beschikbare online theorie die je overal kunt vinden. We verzamelen de relevante theorie in de collecties bij onze Google-plus pagina, maar gaan deze zeer binnenkort in een online leeromgeving beschikbaar stellen, waar je toegang toe krijgt als je lid wordt van een Business Circle4.0.

Business Circles4.0

De Business Circles4.0 zijn er tot nu toe in Eindhoven, Apeldoorn en Amersfoort. In deze Business Circle komen ondernemers samen om gezamenlijk te leren van elkaar onder begeleiding van een facilitator. Als je lid bent, mag je aan alle bijeenkomsten in het hele land deelnemen. Je betaalt voor deze bijeenkomsten met sociaal kapitaal: je eigen kennis. Het werkt wel het beste voor jou en de groep als je structureel naar dezelfde Circle gaat, zodat je echt aan je eigen leerpunten kunt werken.

Win een training

Om de lancering van Peer Academy vieren geven we van elke training één plaats weg tot de zomervakantie. Deze plaats kun je winnen, door uiterlijk één week voor de training van jouw wens op onze Facebook-pagina een motivatie in tekst of film te plaatsen waarin jij vertelt waarom jij die betreffende training wilt volgen. Een week voor de training verloten we de plek. Dus kijk welke training bij jou past, pak je mobiel, film jezelf en plaats het snel op onze Facebook-pagina!