Op reis in je eigen achtertuin

Wist je dat er meer dan 170 verschillende culturen wonen in de wijk Overvecht? En dat 2/3 van de Nederlandse vakantiegangers voor het buitenland kiest? En dat het “pffff we zijn weer in Nederland” gevoel niet zozeer aan het weer ligt, maar meer aan jou standaard patronen en ritmes?

BAPAHO – laat jou reizen in eigen land.
Doorbreek je dagelijkse ritme, en ontdek het pracht in eigen land.
Ik schreef al eerder over “Hoe het vakantie gevoel altijd vast te houden”
En “Hoe je als een nomad kan leven in je eigen stad”. Dit kan al door een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse ritme. Denk aan het aanpassen van je ontbijt of het werken op een andere plek dan normaal gesproken.

Maar we gaan zelfs een stapje verder. Met alle nieuwe technologie, kan je je al in werelden bevinden die niet “echt” hier en nu zijn. Je beleeft, ervaart en voelt zelfs dingen die misschien niet echt zijn. Tijdens een van mijn bezoekjes bij het Permanent Future Lab bij Seats2meet Utrecht CS heb ik dit goed ervaren. Ik was benieuwd naar de nieuwe VR bril en probeerde een nieuw spel uit: Zombies slachten….. Geloof me, ik waande me ECHT tussen die zombies en stond doodsangsten uit.

Ik bedoel hiermee te zeggen dat we onszelf best voor de gek kunnen houden. We hebben helemaal niet zoveel nodig om iets compleet te beleven. Met het feit dat we zoveel culturen hebben in Nederland en de drang om naar het buitenland op vakantie te gaan gaf mij de kans om BAPAHO op te zetten.

Op een woensdag middag naar Turkije?
En vrijdag avond een leuk feestje in Rusland?
Zaterdag op de lunch in Indonesie en Maandag de dag beginnen in Marokko met een lekker kopje thee.

Het kan met BAPAHO. BAPAHO staat voor Back Pack Holland en is een reisbureau die je mee neemt over de hele wereld in je eigen achtertuin! Je ervaart een land in een paar uur, gewoon in je eigen stad.

De eerste reis van BAPAHO ging naar Suriname. We hebben Bara en Roti leren maken en wat meer over de geschiedenis en gewoontes van Suriname geleerd. Ook had onze host Silla veel verhalen over haar eigen ervaringen in Suriname en Nederland en mochten we ons allemaal hele mooi aankleden!

De eerst volgende trip gaat naar Rusland.
Compleet ingericht om Rusland te ervaren tijdens de feestdagen.
We houden onze reizen graag als een verassing. Meer informatie over waar je wordt verwacht bij vertrek volgt snel. 1 ding voor nu. Meld je hier aan als je een plekje wilt bemachtigen. Ben je erbij? Dan ontvang je snel je ticket + paspoort.

Locatie: Utrecht
Datum: 14 December
Tijd: 18:00 – 21:00
Prijs: 20 euro

Zie je in Rusland!