Een liefdevolle en duurzame wereld begint bij jezelf

0
56
Photo by Ben White on Unsplash

De laatste maanden merk ik hoe mijn aandacht steeds meer wordt getrokken naar het idee dat we alleen samen een wereld kunnen creëren die liefdevol en duurzaam is. Dat er nu ook om gevraagd wordt om bewuste keuzes te maken. Niet alleen in wat je koopt of wat je doet, maar ook hoe je communiceert en met mensen om gaat. 

De wereld staat in brand

De wereld lijkt in vuur en vlam te staan. Vanwege de zichtbaarheid en omdat we nu nog meer online zijn dan ooit kun je alles meekrijgen wat er gebeurt. Waarbij je het gevoel hebt misschien wel overal een mening over te moeten hebben. Maar als je in je directe omgeving kijkt, wat gebeurt er dan? Wat is daar aan de hand? Waar kun je dan invloed op hebben.

Het begint bij jezelf

Ik geloof dat we met elkaar een wereld kunnen creëren die liefdevol en duurzaam is, maar het is nodig dat je bij jezelf begint. Niet alleen een beter milieu begint bij jezelf. Een liefdevollere wereld ook. En dat is wat er nu nodig is. Want alles wat op zijn grondvesten staat te schudden op dit moment komt voort uit het feit dat we uit verbinding zijn met onszelf, de natuur en de wereld en mensen om ons heen. 

Maak verbinding

Het goede nieuws is dat je die verbinding kunt herstellen. Daarvoor is het nodig om regelmatig je internetverbinding uit te zetten, je te disconnecten van je computer en de natuur op te zoeken, de stilte te omarmen, in beweging te zijn. Je laten leiden door je voeten die zomaar ergens naartoe lopen. Echt samenzijn met de mensen van wie je houdt. Techniek is mooi, maar soms heb je iets anders nodig om je te verbinden.

Creëer het leven dat bij je past

Sinds een paar maanden deel ik in de Volg je eigen weg podcast verhalen van mensen die hun eigen weg volgen. Alle mannen en vrouwen die ik in het woord laat in mijn podcast weten dat het nodig is echt naar jezelf te kijken en terug te gaan naar je essentie, omdat je alleen dan liefde en eenvoud kunt ervaren. Zij inspireren je om het leven te creëren dat echt bij je past. 

Help je mee de boodschap te verspreiden?

Deze podcast mag heel veel mensen bereiken, help je mij mee de boodschap te verspreiden? Deel de podcast dan via social media of bijvoorbeeld in je vriendengroep. Heb je zelf een verhaal dat je wilt delen? Stuur me een berichtje, dan maken we een afspraak voor een opname. 

Wil je zelf een bericht ontvangen als er een nieuwe aflevering online staat? Meld je dan aan via deze link.