Op afstand werken in tijden van corona

0
17
werken

Boek een hybride meeting (half online/half offline) bij een Seats2meet.com locatie. Neem contact op met onze flagship locatie Seats2meet Utrecht CS voor alle mogelijkheden > meet.s2mutrechtcs.com/corona/

2020 is een bijzonder jaar en zit vol veranderingen. Door de komst van corona waren veel mensen genoodzaakt om thuis te werken in verband met de gezondheid en veiligheid van elkaar. Voor veel mensen natuurlijk heel erg wennen. Want je gaat ineens van 10 tot misschien wel 100 collega’s om je heen, naar een paar weken of zelfs maanden thuis werken. Door de komst van corona ben je als bedrijf ook genoodzaakt om de nodige dingen aan te passen en het voor de werknemers thuis zo comfortabel mogelijk te maken. Maar als werknemer zelf kun je ook al stappen ondernemen om het voor jezelf wat aangenamer te maken en om je werk op een fijne manier te kunnen uitvoeren. Lees verder om te lezen hoe je het best op afstand kunt werken in tijden van corona.

Blijven communiceren

Thuiswerken is natuurlijk best even wennen. Je moet alles vanuit huis doen en je kan niet even snel een collega aantikken om een vraag te stellen of om even een praatje te maken bij de koffieautomaat. Maar hoe zorgt je er als bedrijf voor dat de werknemers met elkaar kunnen blijven communiceren en dat het geen onduidelijke situatie wordt? De meeste bedrijven beginnen daarom met een soort ochtend meeting. Op deze manier heb je in ieder geval één keer per dag contact met elkaar. In deze ochtend meeting vertellen medewerkers aan elkaar wat ze die dag gaan doen en is er ruimte om vragen te stellen. 

Thuiswerken

Het kan goed voorkomen dat je na een aantal weken het thuiswerken helemaal zat bent en dat de muren op je af komen. Het is dan goed om eens in een andere omgeving te gaan werken en er ook echt de deur voor uit moeten gaan. Zo zijn er verschillende aanbieders die flexplekken door het hele land verhuren. Om zo af en toe op een flexplek te gaan werken en de afwisseling erin te houden zou het thuiswerken een stuk aangenamer moeten maken. Ook is het goed om in je pauzes een stuk te gaan lopen om psychische en lichamelijke klachten te voorkomen. Even de ogen van het scherm en ver de verte in kijken. Je zult merken dat je na het rondje lopen weer frisse energie hebt om weer aan het werk te gaan.

Workshop

Het werk gaat door, ook tijdens de corona crisis. Dit biedt voor organisaties ook weer kansen om bijvoorbeeld workshops online te geven. Er zijn verschillende aanbieders die hierop hebben ingespeeld en een groot aantal online workshops aanbieden. Bijvoorbeeld een design thinking workshop die je prima vanuit huis kunt volgen. In deze workshop ga je de (onderliggende) behoeften van de doelgroep definiëren en daarbij bedenken waar jouw klanten behoefte aan hebben. Je probeert hierbij naar toekomstscenario’s te kijken om te zien hoe de klant in de toekomst zal kijken naar de diensten of producten die je aanbiedt. Dit doe je door middel van een prototype en een grondige test waarbij je tussentijds zaken valideert om uiteindelijk een pitch-perfect presentatie te verzorgen! Een online design thinking sessie kan zeker leerzaam zijn voor zowel werknemers als werkgevers.