Ondernemen om de wereld te verbeteren?

  0
  271

  Een bedrijf beginnen om de wereld te verbeteren, dat is wat sociaal ondernemers doen. Social enterprises hebben primair een maatschappelijke doelstelling en hebben vanuit die doelstelling ook grote maatschappelijke waarde. Ze spelen vaak in op actuele maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de ouderenzorg. Door alle veranderingen in de afgelopen periode wordt er steeds meer een beroep gedaan op familie en buren. Initiatieven als WeHelpen, Dinst en Zorgvoorelkaar brengen zorgvragers in contact met zorgverstrekkers middels een online community. Maar denk ook aan een thema als duurzaam voedsel, nieuwe initiatieven als Marqt, Willem & Drees of Uit je Eigen Stad staan voor duurzaam, eerlijk en lokaal voedsel, of de ketenontwikkeling waarin social enterprises als Tony’s Chocolonely, Yumeko, Moyee Coffee of Fairphone zich inzetten voor een eerlijke verdeling in de gehele productieketen.

  Een nieuwe beweging

  Social Enterprise NL brengt deze missiegedreven ondernemingen samen en biedt ze ondersteuning op verschillende vlakken van de bedrijfsvoering. Doel is om een beweging tot stand brengen met grote maatschappelijke en economische impact. Dit doen zij door ervoor te zorgen dat ondernemers meer kansen krijgen, dat hun bedrijven sneller kunnen groeien en dat meer mensen sociaal gaan ondernemen.

  Broedplaatsen

  Er zijn veel verschillende mogelijkheden waar start-ups zich kunnen vestigen, waar zij toegang krijgen tot netwerk, kennis en expertise. MeetBerlage is een van die plekken. Zodra ondernemers hun plannen hebben doorontwikkeld, zich als onderneming hebben geregistreerd, de eerste klanten hebben aangetrokken, kortom, als de onderneming begint te draaien, kan lidmaatschap bij Social Enterprise NL interessant zijn.

  Doe jij ook mee?

  Onderneem jij ook om de wereld te verbeteren? Wil jij onderdeel worden van een groeiende beweging van sociaal ondernemers? Ben je op zoek naar financiering om verder te groeien, zoek je support om jouw maatschappelijke impact in kaart te brengen of wil je je marketingstrategie verder aanscherpen? Vind je het belangrijk dat er op overheidsniveau wordt gewerkt aan een beter ondernemersklimaat voor social enterprises? Kijk dan vooral naar onze voorwaarden om lid te worden!