Nice2Meet: Thomas Dirks

0
249
Thomas Dirks - Toomas espressobar

Thomas Dirks is het vertrouwde gezicht van Toomas Espresobar in S2M030

Waar stond jouw wieg? En waar woon je nu?
Ik ben in Oegstgeest geboren maar al binnen een jaar verhuisd naar Rotterdam. Van Rotterdam verhuisden we naar Twente, waar ik mijn tienerjaren heb doorgebracht. Voor mijn opleiding aan het conservatorium verhuisde ik naar Den Haag en nu woon ik met vrouw en kinderen in Maarssen.

Wat wilde je worden toen je klein was?
Ik wilde tandarts worden, omdat ik al die apparaten zo mooi vond. Die stoel die automatisch omhoog ging vond ik geweldig.
Ook kreeg ik al jong oog voor muziek en met name de saxofoon; mooi glimmend en met heel veel knoppen Omdat ik nog te klein was voor een saxofoon, heb ik eerst klarinet leren spelen. De saxofoon volgde wel, maar de leraar was niet leuk. Toen heb ik een basgitaar gekocht.

Hoe speelt S2M een rol in je leven?
Mijn carrière in de muziek liep wat minder dus ik wilde er iets bij, iets met koffie. Ik reed bijna dagelijks langs Meeting Plaza Maarssen. Op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en in september 2012 is Toomas espressobar in Maarssen geopend. In 2013 is Toomas Espressobar van Maarssen naar Utrecht verplaatst. Inmiddels is het veel meer dan een espressobar, want naast kwaliteitskoffie kan je er ook smoothies, koeken, tosti’s et cetera bestellen.

Wie ben je nu?
Man van 50 die eigenlijk niet goed weet wat hij wil of wat hij is; muzikant of barista. Maar ik heb plezier in mijn werk en voel me gelukkig in wat ik doe.

Wat zijn jouw kernwaarden? Wat vind jij belangrijk?
Oordeel niet te snel over goed en slecht of over hoe je hoort te leven. Ik kan medelijden hebben met een dader. Als deze iets gruwelijks heeft gedaan denk ik ‘je zou het maar op je geweten hebben’.

Thomas Dirks basgitaar

Waar sta jij over 10 jaar?
Als alles zou kunnen dan zou ik over 10 jaar het liefst toeren met een muziekgezelschap.

Waar denk je dat S2M over 10 staat?
Ik denk dat S2M geleidelijk blijft uitbreiden; nationaal en internationaal.De flexibilisering van de arbeidsmarkt is een feit dus S2M locaties blijven belangrijk. Ik vind het lastig om daar een beeld bij te hebben.