Nice2Meet: Martijn Aslander

0
602
Martijn Aslander

Martijn Aslander is oa stand-up filosoof en mede-oprichter van Permanent Beta

Waar stond jouw wieg?
In Stadskanaal, maar toen ik 2 jaar oud was zijn we verhuisd naar Borger, op de Hondsrug, bij de hunebedden.

Hoe ben je in Haarlem terecht gekomen?
Na heel lang in Drenthe te hebben gewoond ben ik naar Groningen verhuisd en via mijn liefde heb ik Haarlem ontdekt.

Wat wilde je worden toen je klein was?
Van alles, dat was eigenlijk elke dag anders. Het is heel vaak politieagent geweest.

Hoe speelt S2M een rol in je leven?
Ik kom al 10 jaar bij S2M030. Vooral de eerste 5 jaar was het voor mij een belangrijke plek waar ik vrienden ontmoette en kon netwerken. Ronald en ik zijn visionair inhoudelijk behoorlijk zielsverwant en dat schept een band. Die band voel ik ook met Marielle en Felix.

Veel initiatieven zijn ontstaan bij S2M: lifehacking.nl, Standup inspiration en ook 7daysofinspiration. Ook de boekreleases van Easycratie en Nooit Af vonden daar plaats.

Tevens heb ik een deel van mijn sprekerscarriĆØre aan S2M te danken. Het is 1 van de plekken geweest waar ik vaak heb kunnen oefenen met nieuw materiaal.Ā 

Wie ben je nu?
Voor alles ben ik een ideeƫn bedenker. Creƫren vind ik het allerleukste. Ik ben extreem nieuwsgierig. Ik hou van klooien, ontdekken en leren. Ik denk na over de wereld en de rol van Nederland daarin. Daarnaast ben ik een hele blije pappa.

Wat zijn jouw kernwaarden?
Ik refereer graag aan de verkennerswet: ā€˜Een verkenner trekt samen met anderen eropuit om de wereld om zich heen te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Hij is eerlijk, trouw en houdt vol. Hij is spaarzaam en sober, zorgt goed voor de natuur. Respecteert zichzelf en de ander en je kunt op hem rekenen.ā€™ Dat kan ik allemaal niet maar daar streef ik naar . Ook probeer ik zo hard te gaan als ik kan zonder dat ik haast heb Ć©n zoek ik een balans tussen fun en progress.

Waar sta jij over 10 jaar?
Dat weet je natuurlijk nooit. Ik hoop dan bij de top 2000 sprekers op aarde te horen. Daarnaast ben ik benieuwd of Nederland wereldwijd het antwoord kan zijn op het tech geweld van de westkust van Amerika en de niet-democratieƫn van Aziƫ.

Waar denk je dat S2M over 10 staat?
Voor mij hangt S2M samen met Ronald en Mariƫlle en die doen over 10 jaar misschien wel hele andere dingen, dus ik weet het niet .

Misschien is waar S2M nu voor staat over 10 jaar wel gewoon, ingeburgerd en normaal en dat gun ik de samenleving ook.

 

 

Ā