Mooie momenten en serendipity

0
212

De afgelopen weken hebben bij mij in het teken gestaan van veel bijzondere ontmoetingen. Sommige vluchtig en eenmalig andere slechts het begin van een langere relatie. Echter allemaal hadden ze de belofte van iets moois. Een vriendschap, samenwerking, een duwtje in de goede richting, kennisuitwisseling of puur een gedeeld mooi moment. Ofwel serendipity op z’n sterkst.

Op onze locaties proberen we nu al 5 jaar die serendipity te faciliteren. Om zo waarde toe te voegen aan onze locaties. Maar vooral om dat wij (Tianne en ik) er sterk in geloven dat door serendipity je mooiste, relevantste en waardevolste ontmoetingen hebt. Alleen hoe faciliteer je die serendipity zowel voor jezelf en al helemaal voor een ander?

Als ik een regelmatige blogschrijver was dan heette dit artikel: Brekend, vaste formule voor Serendipity gevonden! Alleen dan moet ik je helaas teleurstellen. Er is geen vaste formule wel een aantal voorwaarden en die deel ik graag met je 🙂

  • Sta open voor het onverwachte
  • Reserveer tijd in je agenda voor onverwachte gesprekken en ontmoetingen
  • Er is geen falen 😉
  • Schenk de ander werkelijke aandacht
  • Sta stil bij de mooie momenten/ontmoetingen

En als je het bewust wilt opzoeken?

  • Ga eens op een andere plek werken (liefst natuurlijk bij een Seats2meet of Seat2meet for locals 😉
  • Knoop een praatje aan met iemand die je nog niet (zo goed) kent en drink een kopje koffie
  • Wijk eens van je vaste routine af
  • Doe iets nieuws

Wat mij extra bewust heeft gemaakt van de serendipity in mijn leven is het boek Pluk je momenten van Janne Willems. Zij daagt mensen uit om hun mooie momenten te tekenen. Ongeacht of je nu een echte tekenaar bent of niet. Hierdoor realiseerde ik me dat mijn mooie momenten vrijwel allemaal door serendipity zijn ingegeven. Mijn mooie momenten hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal onverwacht zijn, ik niet wist dat ik er naar op zoek was en ze draaien om werkelijke aandacht en iets relevants moois hebben achter gelaten.

Veel plezier met jouw Serendipity moment.

Vier je ons 5 jarig jubileum op 23 mei mee? Kijk dan op www.meet-en-discover.nl

S2M-UITNODIGING-DIG-1

Meer over Pluk je momenten lezen kijk op www.seizeyourmoments.com

cover-mockup_low