(Misschien wel) een idioot plan…

0
467

Vorig jaar besloot ik dat ik meer goede dingen wilde doen in mijn leven. Als freelancer doe ik alleen nog maar klussen die plezier en bewustwording als doel hebben. Niet altijd makkelijk, soms zelfs financieel lastig om hier aan vast te houden. Maar tot nu toe lukt het goed en ben ik blij met mijn beslissing. Sinds november werk ik als locatiemanager bij ANNE, een vrij nieuwe Seats2meet locatie in Utrecht. Met een ideologische insteek namelijk Alle Nederlanders Naar Energieneutraal.

Bij ANNE werken eigenlijk alleen maar wereldverbeteraars en samen hebben we een ambitieus en misschien wel idioot plan. We kunnen in oktober vier weken lang een enorme aandachttrekker in Utrecht realiseren. De Climate Planet is een supergave tentoonstelling in de vorm van een wereldbol, met een voorstelling (geprojecteerd op een wereldbol, koppeling met NASA satellieten en special effects, nix geitenwollensokken, gewoon tof) over de gevolgen van de klimaatverandering. Een wake-up call.

In deze unieke locatie worden vervolgens events georganiseerd over het klimaat en andere Global Goals (die hangen eigenlijk allemaal wel samen. Kapotte aarde = ruzie = armoe = honger etc.) om concreet acties, groot en klein op te tuigen.

We zijn op zoek naar bedrijven die zich inzetten voor de Global Goals en een bijdrage willen leveren aan het programma. We hebben een flink bedrag nodig om de Climate Planet naar Nederland te halen. Je betaalt dan niet voor de huur van de ruimte (er kunnen 300 mensen in de ‘zaal’ en je krijgt de voorstelling er gratis bij. Alle partijen die bijdragen, maken vervolgens samen het programma voor vier weken. Hoef je niet eens zelf van alles te verzinnen maar kun je samen aan de slag. Scheelt ook weer en wie weet kom je op een briljant idee.

Ga naar www.anne-online.nl/climate-planet voor meer info over de actie. Wil je ook een keer bij ANNE langskomen, laat het me weten, dan zet ik de koffie klaar!

Klaas-Jan