Midden in de drukte ruimte voor rust.

0
103

Een zennn-momentje midden in het drukke Hoog Catharijne. Het kan bij Seats2Meet Utrecht CS. Op vrijdag 12 april van 09.30 tot 10.15 uur kun je kennismaken met zen.

Veel mensen zoeken in deze drukke wereld naar rust in hun hoofd. Het is geen verrassing dat de interesse voor yoga, mindfulness en zen alsmaar groeit. Misschien herken je wel dat je de koffie vaak al op hebt voordat je het in de gaten had. Of dat je tijdens een gesprek steeds zit te denken aan je to-do lijstje. Dat het lente is geworden en je de vogels nog niet hebt horen fluiten.

We beloven geen gouden bergen en geluk. We geven geen garanties. Dát zentraining verandering brengt is zeker maar hoe dat er voor jou uitziet kan niemand voorspellen. We doen niet veel meer dan zitten, lopen en thee drinken. Je zit stil en oefent om je aandacht te houden bij wat er is.

Anne-Pim, recentelijk deelnemer van de zenmeditatie deelt haar ervaring:
Ik vond het idee dat je langer dan 10 minuten “niets” doet en gewoon zit behoorlijk spannend. Gelukkig blijkt dat in de praktijk vooral ontspannend en rustgevend te werken. Sinds ik de beginnerscursus zen meditatie heb afgerond zit ik nu ook enkele keren per week thuis ongeveer 10 minuten te mediteren. Niet altijd leuk, maar wel altijd rustgevend.

Al geprikkeld? Houdt de Facebookpagina van Seats2Meet Utrecht CS in de gaten voor updates, en we zien je volgende week vrijdag! De zenmeditatie wordt gegeven door Zen Utrecht. Zen Utrecht bestaat 20 jaar en is verbonden aan Zencentrum De Noorder Poort. Voor meer info ga naar www.zenutrecht.nl.