Meeting Plaza Utrecht, klaar voor de 21e eeuw!

0
80
Fotocollage gemaakt door Lonneke Iedema

In het kader van het Seats2meet festival ‘Connecting Stories’, op 29 maart jl, en de officiële opening van het nieuwe Meeting Plaza Utrecht, nam ik de daar aanwezige deelnemers (er waren 400 mensen!!) mee in mijn ‘verhaal uit eigen werk’ over de ontstaansgeschiedenis van Meeting PlazaJ Normaal zijn mijn compagnon en ik eigenlijk altijd met onze blik gericht op alle trends & ontwikkelingen die gaande zijn in de maatschappij om daar op het juiste moment de juiste antwoorden op te kunnen geven, maar dit vond ik eigenlijk wel een uitgelezen moment om het publiek toch even mee te nemen, terug in de tijd!

Zo begon ik mijn speech met;

“Ik neem jullie mee naar 1998….. Nu 21 jaar geleden. We waren naarstig op zoek naar een geschikte locatie voor onze allernieuwste activiteit “Meeting Circle”.

Het was duidelijk dat Nederland langzaam dichtslibde dus het werd hoog tijd om, naast onze snelweglocatie in Maarssen (Meeting Plaza Maarssen) ook met een Openbaar vervoer variant te komen. Die OV locaties wilden we Meeting Circles noemen maar al vrij snel na de opening kozen we er toch voor om de sterke merknaam ‘Meeting Plaza’ te blijven voeren, dus óók op het station.

We hadden de eerste locatie van dit nieuwe concept al geopend op het station van Maarssen (bij winkelcentrum Bisonspoor) maar vonden het nu van belang om écht op de meest prominente én best bereikbare plek in Nederland de 2e locatie te openen. We raakten in gesprek met Winkel beleggingen Nederland (nu Klepièrre) en vonden precies dé plek die we wilden hier midden op Hoog Catharijne. Als ik hierop terugkijk dan waren het 20 fantastische jaren met veel trouwe terugkerende klanten die vanaf dag 1 vooral erg te spreken waren over de onderscheidende service van ons team, het heerlijke eten en de fijne manier waarop we met elkaar zaken konden doen.

In de tussentijd waren we ook al druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe locatie van Meeting Plaza in Amsterdam, het Olympisch Station. Een prestigieuze plek, mét natuurlijk een prachtig historisch verhaal. Tsja…., dat ‘connecting stories’ zat altijd al in ons DNA 😉.

In 1999 (dus een jaar later) openden we ook daar een prachtige nieuwe locatie. Wat ik me nog goed kan herinneren is dat 1 van onze medewerkers toen vol trots, in ons Meeting Masters magazine, vertelde dat het unieke van Meeting Plaza Amsterdam was dat we daar ook ‘10’ flexwerkplekken zouden gaan aanbieden. Speciaal voor mensen die onderweg waren of voorafgaande of na hun meeting even wilden werken…. Daar kun je je nu toch weinig meer bij voorstellen hè met het aantal werkplekken die we dagelijks op 200 locaties in 29 landen faciliteren-:)

Lang verhaal kort; we waren ondertussen dus met 4 locaties actief in Utrecht, Amsterdam en Maarssen en ondersteunden onze klanten ook in al hun organisatiewerk rondom bijeenkomsten. Hiervoor hadden we zelfs een apart bedrijf opgericht, Meeting Masters Conference Management. En…..omdat we nu ineens al 4 locaties hadden vonden we ook dat het tijd werd voor een eigen foodfabriek ‘Masterfood’ (tsja, ambitieus waren we ook toen al😄). Zo groeiden we in no-time naar een organisatie met meer dan 100 medewerkers op de payroll, een serieus ‘hoofdkantoor’, uiteraard een OR en meer van dat soort ‘gedoe’. Alles waarvan we nu weten dat dat ons in ieder geval écht niet happy maakte!

Zo pionierden we volop verder op zoek naar de juiste antwoorden voor de snel veranderende samenleving…… We kwamen er al snel achter dat het oude proces rondom het organiseren van bijeenkomsten, dat niet alleen heel intensief is maar vooral ook weinig effectief, totaal niet meer voorzag in de snel veranderende behoefte van onze boekers. De impact die we wilden maken vóór en mét onze klanten kon gewoon véél groter zijn. Zo zijn we, in de prille begintijd van internet, gestart met het aanbieden van E-services die we vanuit ons eigen internet communicatiebedrijf Cyberdigma.lab ontwikkelden. ‘Meeting Masters MEETING WEB’ noemden we deze activiteit. Er werd héél positief op gereageerd door de markt maar voor ons ging het nog lang niet ver genoeg. Met terugwerkende kracht kan ik nu vaststellen dat in al dat pionieren de basis werd gelegd voor wat we nu kennen als ‘Seats2meet’. Hierin konden we alles kwijt waar we in al die jaren mee geëxperimenteerd hadden:

  • We wilden de markt vooral ‘faciliteren’ en niet meer alles voor ze ‘organiseren’
  • We zien klanten niet meer als ‘afnemers’ van ons product maar vooral als ‘partners in ons waardenetwerk’.
  • We wilden inspelen op de sterke behoefte aan ‘mobiliteit’, het eindeloos kunnen ‘bewegen’
  • We wilden meer ‘impact maken’ door mensen als individu centraal te stellen en ze een podium te bieden waarop ze dagelijks kunnen acteren.
  • We geloven héél erg in de kracht van mensen, als zelfstandige professionals (wél of niet in loondienst) die, wanneer ze elkaar maar op het juiste moment én op de juiste plek ontmoeten, tot enorme vernieuwende inzichten komen!!
  • Én het sterke netwerk waarmee we ons nu dagelijks omringen, jullie dus 😀, maakt ons zó veel slagvaardiger! We maken met elkaar nu écht veel meer impact en bovenal, eigenlijk het allerbelangrijkst, we worden er vooral heel gelukkig van om te zien wat er dan allemaal mogelijk is!!

Kortom; wij zijn ervan overtuigd dat er een toenemende behoefte is aan nog veel meer ruimte om ‘MODERN met elkaar te kunnen WERKEN en ONTMOETEN’!! En juist daarom zijn we ook super blij met dit nieuwe Meeting Plaza, hier nog steeds op deze prominente plek midden op Hoog Catharijne, waar om ons heen nu een winkelcentrum van wereldformaat verrijst en de bereikbaarheid, als hub in NL, iedere dag alleen maar beter wordt!

Dus….. precies 21 jaar na de start van deze locatie, in 1998, zijn we hier nu weer helemaal klaar voor de 21e eeuw!

BEKIJK HIER DE ONLINE BROCHURE