Mama’s Koelkast – There is no food like mom’s food

  0
  274

  No matter which Michelin star restaurant you go, nothing is cozier than your mom’s food. That’s the universal truth. Just ask the Italians. In Seats2meet an entrepreneur made her whole business around mom’s food from all over the world and we interviewed her. Meet Mama’s Koelkast story.

  Could you tell us about yourself?
  Mijn naam is Aaliyah Bochhah, ik ben sinds 3 maandjes mama en woon met ons gezinnetje in Amsterdam.
  Ik ben afgestudeerd als pedagoog, ben na mijn afstuderen in de journalistiek beland.
  Ik heb zes mooie jaren bij de NOS gewerkt, als redacteur, verslaggever en presentator.
  Sinds vijf jaar ben ik ondernemer en run ik twee bedrijven: Original Mocros.com (Marokkaanse mutsenlijn)  en Mama’s Koelkast.nl. (Catering en kookworkshops met moeders). Hiernaast doe ik graag yoga en geef ik ook les hierin.
  When did Mama’s Koelkast start?
  In 2012
  How did you came up with the concept?

  Het idee voor Mama’s Koelkast ontstond in 2012, toen ik in mijn  vriezer de laatse bakjes Marokkaanse erwtensoep en harira van mijn moeder vond. Mama was er toen niet meer. Ze was een paar maanden daarvoor overleden en de bakjes stonden er nog steeds. Ik kon ze niet opeten, maar ook niet voor altijd laten staan. Wat kon ik doen? De herinnering aan haar eten wilde ik niet kwijt.
  Het eten van mijn moeder was zo lekker omdat zij het had klaargemaakt. Omdat het boordevol liefde en passie zat. En dat is nou juist zo moeilijk te vinden in de supermarkt, de bedrijfskantine of het afhaalrestaurant. Maar gelukkig zijn er duizenden vrouwen die koken zoals mijn moeder dat deed. Ik ben hen op gaan zoeken. Om samen te koken, verhalen te vertellen en Nederland kennis te laten maken met de lekkerste familierecepten van over de hele wereld!

  Where do you find the Mama’s?
  Ze komen via andere moeders die voor Mama’s Koelkast werken bij ons terecht.
  How many Mama’s are working with you now? And where are they from?
  We hebben in totaal 33 moeders en die komen uit verschillende steden in Nederland. We hebben veel mama’s in Utrecht en Amsterdam zitten, maar ook in Almere en Den Haag. We hebben ongeveer 20 verschillende nationaliteiten bij Mama’s Koelkast.
  For which kind of events do they cook for? 
  Onze mama’s komen bij zowel mensen thuis als op het werk.
  We koken tijdens bruiloften, jubilea, bedrijfsfeestjes, geboortefeestjes en verjaardagen.
  Where can we find Mama’s Koelkast food? And how do you charge? 
  Je kunt onze mama’s inhuren om voor je te komen koken bij je thuis of op het werk.
  En je kunt het eten van onze mama’s bij Seats2Meet Utrecht uit Mama’s Koelkast afhalen.
  Op deze locatie draait ons afhaalconcept van Mama’s Koelkast.
  What is the vision for the future of the Mama’s Koelkast? 

  Mijn doel met Mama’s Koelkast  is  om op lokaal niveau (in alle grote steden  van Nederland) mama’s uit alle hoeken van de wereld in hun kracht,persoonlijke en maatschappelijke eigenwaarde te zetten van uit hun passie voor koken, gezondheid en samenzijn. 

  Ik wil heel graag heel veel mama’s bereiken en ze aan elkaar verbinden. Mijn ervaring is dat de mama’s heel veel baat hebben bij de ontmoetingen met andere mama’s en mensen die ze ontmoeten tijdens de trainingen, catering en workshop opdrachten. Je haalt ze uit hun isolement. Dit geeft ze heel veel houvast en vertrouwen in zichzelf en wat ze kunnen. Door hun ervaringen, kennis en kookkunsten te delen met andere mama’s komen de mama’s weer in hun kracht en daarnaast speelt een goede financiële situatie een belangrijke rol.