Maak in 12 weken van je idee een product met Productschool

0
41

Het is nu makkelijker dan ooit om zelf een website, app, marktplaats, community of online winkel te beginnen. En dat vind ik mooi. Het gaat weer waarover het moet gaan: een goed idee, een duidelijke niche, een bepaalde doelgroep. De techniek staat niet meer in de weg om dat te realiseren. Omdat ik – Erwin Blom – enorm veel onbenutte mogelijkheden zie waar ik zelf zo enthousiast van wordt, zijn we als Fast Moving Targets (specialisten in media & innovatie) de Productschool begonnen.

Het idee: we helpen mensen in 12 weken van een idee een product te maken zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Op 1 oktober gaat de eerste groep van start, je kunt nog meedoen met 15% speciale S2M-korting!

Ik ben altijd in nieuwe technieken geïnteresseerd geweest en hoe die mij kunnen helpen. Aanvankelijk hoe die mij als programmamaker bij de VPRO konden ondersteunen. Ik werd onafhankelijk van technici toen ik met ProTools mijn eigen radioprogramma’s kon monteren. Ik werd onafhankelijk van technici toen ik met Final Cut Pro mijn eigen tv-programma kon monteren. Ik werd onafhankelijk van technici toen ik met html mijn eigen website in elkaar kon zetten.

Maar daarna werd het leven online weer ingewikkeld. Want er kwam een periode dat je verstand moest hebben van databases en content management systemen. En artificial intelligence kwam om de hoek kijken. En dus had ik voor ieder van mijn ideeën andere mensen nodig. Dat frustreerde me.

Inmiddels is dat in steeds meer gevallen niet meer nodig. Er zijn steeds meer zogenoemde ‘no code’ tools die beschikbaar komen. Zodat je geen programmeerkennis meer nodig hebt om aan de slag te gaan. En dat maakt mij weer heel gelukkig, want het maakt me weer onafhankelijk.

Natuurlijk kun je niet alles met ‘no code’ tools. Maar daarmee kun je wel op zijn minst een prototype maken, een minimal viable product waarmee je de markt kunt testen en valideren. En als je klanten hebt kun je altijd nog tot maatwerk besluiten.

Ik wil mijn enthousiasme voor het maken en ondernemen middels de Productschool overbrengen. Het is leuk! In twaalf weken doorlopen we de volgende fasen:

  • Idee: bedenk wat je wil gaan maken.
  • Valideer: onderzoek bij potentieel publiek of dat een goed idee is.
  • Bouw: realiseer een eerste versie van je concept.
  • Lanceer: laat de wereld weten dat je product er is.
  • Promoot: vertel het verhaal van en rondom je product
  • Evalueer: neem een stap terug, bekijk de feiten en beslis: stoppen, aanpassen, door op de ingeslagen weg.

Zoals gezegd: 1 oktober gaat de eerste groep van start. Heb je een idee dat je wilt realiseren? Wil je het hele traject doorlopen en een idee gaan uitwerken? Wil je leren van nieuwe tools en methoden? Het kan allemaal. En natuurlijk kun je meedoen met 15% speciale S2M-korting.

rawpixel