Leer wat opruimen met jou en je huis doet

0
66

Schoonmaken, spullen weg doen, je hoofd leeg maken, dromen over je perfecte huis… Dit komt allemaal aan de orde tijdens de opruimworkshop van coach Roos Nabben, die ze geeft tijdens het S2M Festival en de Permanent Beta Dag. Wil je meer weten over Roos en hoe ze op het idee kwam om opruimcoach te worden? Lees dan even verder.

Roos, kun je wat meer over jezelf en je loopbaan vertellen?

Ik heb een opleiding gevolgd tot maatschappelijk werkster en heb daarna gewerkt als verpleegkundige en in de kraamzorg als ZZP’er. Sinds kort zit ik in de AOW, maar nog wel veel aan de slag. Zo ben ik bezig gegaan met “business denken”. Die manier van denken vind ik een verademing, na het “softe” denken in de zorgsector. Tijdens mijn business opleiding heb ik iemand leren kennen die tegen me zei dat ik opruimcoach moest worden. Toen dacht ik bij mezelf: “ik ga toch niet weer wat nieuws doen”, toch ging ik de uitdaging aan. Het is niet zo dat ik daar nu een bloeiende business in heb. Dat komt mede doordat ik allemaal vrijwilligerswerk doe. Maar ik ontwikkel wel opruimworkshops en geef deze op diverse plekken. En nu dus ook bij Seats2Meet, een organisatie die ik al langer ken en waar ik vaak kwam en kom voor netwerkbijeenkomsten.

Wat gaan mensen leren tijdens jouw workshop?

De workshop is heel interactief en ik ga mensen vragen wat opruimen voor hen kan betekenen. Vaak komen er allerlei nieuwe gedachten en associaties boven drijven, waardoor mensen dichter bij hun daadkracht komen te staan. Verder bestaat de workshop uit vier stappen. We beginnen allereerst met dromen over hun perfecte huis en eindigen dan met het stellen van concrete doelen en kleine stappen. Maar soms gaan mensen gelijk na het volgen van mijn workshop tot middernacht aan de slag met het opruimen van hun huis!

Is de opruimworkshop geschikt voor iedereen?

Ik denk dat de workshop geschikt is voor een ieder die het aanspreekt. Of je er nu goed in bent of nog niet zo. De workshop maakt kennis los die je al hebt en daarnaast ervaringen, en verhalen.

Wat maakt opruimen zo leuk voor jou?

Ik vind opruimen leuk, omdat het te maken heeft met je eigen binnenkant. Want als je de buitenkant opruimt en je minder chaos om je heen ervaart, ruim je ook je binnenkant op. Daarnaast vind ik het fijn dat opruimen zo’n concreet resultaat oplevert. En het is fijn om samen te doen, omdat je dan in een soort daadkrachtmodus komt en je steeds meer intrinsieke motivatie kan ervaren om het te gaan doen.

Meld je aan voor de workshop door je aan te melden voor het S2M festival en de Permanent Beta dag via Eventbrite.