Laat de stilte voor je werken

laat de stilte voor je werken

Als jij je als ondernemer wilt blijven ontwikkelen, dan is het nodig om af en toe stil te staan. Omdat er vaak veel van je gevraagd wordt, lijkt het logischer om door te gaan en te reageren op alles wat gebeurt. Maar om minder stress te ervaren en te blijven doen wat jij wilt, is het belangrijk regelmatig de pauze-knop in te drukken en de stilte op te zoeken. De stilte geeft antwoord op alle vragen die je niet met je hoofd kunt beantwoorden.

Heb je het gevoel dat je wordt geleefd, dat het leven je overkomt? Klanten, social media, sociale verplichtingen en ook thuis wil je de beste versie van je zelf zijn. Maar kan dat wel als je reageert op dat wat de omgeving van je vraagt? Steeds maar reageren in plaats van je eigen acties creëren. Wat als je nu eens niet meer brandjes zou blussen, maar een strategisch plan maakt voor de beste versie van je zelf.

Het begint bij jou!

Het startpunt begint bij stilstaan bij waar je nu bent in je leven en of je nog wel het juiste pad bewandelt. Maak tijd voor jezelf, zoek de stilte op, zet je telefoon en computer uit. Ga de natuur in als je daar gelukkig van wordt, volg yoga- of meditatielessen en luister naar het echte verlangen wat in je sluimert. Kies voor activiteiten waarbij je jezelf echt verrijkt. De stilte is hierin echt belangrijk. Stilte is misschien eng, maar het is een belangrijke oplader voor de groei van jou èn je onderneming. Want uiteindelijk kan alleen jij de richting bepalen waar jij je goed bij voelt en wat je onderneming nodig heeft.

Wat je leert van de stilte

Waarom is de stilte zo krachtig? Je komt in een totale staat van ontspanning en je merkt dat je weer gaat leven naar jouw eigen waarden. Dit effect heb je misschien niet direct de eerste keer, omdat je dan waarschijnlijk nog te veel bezig bent met wat er allemaal nog meer moet en misschien voel je je zelfs schuldig dat je de tijd voor jezelf neemt. Bouw het daarom rustig op, begin met korte momenten voor jezelf en bouw dit steeds verder uit. Naarmate je vaker kiest voor de stilte, kom je in een flow terecht waarbij je echt kunt genieten en leren van jezelf!

Op mijn website vind je een aantal yoga- en meditatieoefeningen die je gratis kunt downloaden.