Laat de natuur je was doen!

Sinds 2014 maakt het Nederlandse Seepje was- en reinigingsproducten op basis van de schillen van de Nepalese Sapindus mukorossi vrucht. Zodra die schil in aanraking komt met water, ontstaat er saponine, een natuurlijke vorm van zeep. Je kan de peulen zo in een katoenen zakje in de wasmachine gooien, al maakten Seepjes bezielers Jasper Gabriëlse (26) en Melvin Loggies (26) er ook 2 lekker ruikende vloeibare varianten van!

SEEPJES START
Oprichters Jasper (foto) en Melvin zagen als 21-jarige studenten op TV hoe een vrouw in Nepal de schillen gebruikte om haar haar en kleding mee te wassen. “Waarom gebruiken we hier allerlei synthetische ingrediënten, als wassen ook natuurlijk kan?”, dachten zij. Al snel haalden ze de eerste schillen van Nepal naar Nederland en konden de eerste producten aan de keukentafel ingepakt worden.

SEEPJE // Jasper GabriëlseSEEPJE

MOOI VOOR MENS EN MILIEU
Met haar producten streeft Seepje naar een positieve impact voor alle betrokkenen, en betaalt een eerlijke prijs voor de schillen uit het Himalayagebergte. “Zo krijgen de bomen meer waarde en creëren we betere werk- en leefomstandigheden voor de schillenboeren. Ook de andere ingrediënten kiezen we bewust zodat de producten een lagere impact hebben op het afvalwater hier.”, vertelt mede-oprichter Jasper.

Seepjes producten zijn bijvoorbeeld Ecocert gecertificeerd. Bovendien worden de geuren uitsluitend gemaakt met natuurlijke etherische oliën of plantenextracten. Zo bevat het wasmiddel ‘Vers geperste lente geur’ tonen van citrusvruchten en bergamot. Ook aan de verpakking wordt gedacht, want de Seepje flessen zijn gemaakt van gerecycleerd HDPE-plastic. Het bijzondere design won overigens al meerdere (internationale) awards en staat dan ook heel mooi op je kast!

NU OOK BIJ BIOPLANET
Seepjes superschillen en vloeibare wasmiddelen zijn verkrijgbaar bij heel wat conceptstores en winkels, waaronder Albert Heijn, de Wereldwinkels, WAAR en Marqt.  “En dat vinden we belangrijk! Want hoe meer mensen Seepje gebruiken, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mensen en het milieu”, aldus Jasper.

SEEPJE wasmiddelen

PRAKTISCHE INFORMATIE
De Seepje superschillen zijn verkrijgbaar met 3 geuren: neutraal, dennen en lavendel. Een verpakking voor 30 wasbeurten kost € 9,95. Met Seepjes vloeibare wasmiddelen in “Vrij en blij geur” en “Vers geperste lente geur” draai je 23 keer een bonte of witte was voor € 8,95. Vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Bioplanet, Albert Heijn en Juttu.

www.seepje.nl