Laagdrempelig ondernemen bij SpareSpace

0
134

SpareSpace is een bedrijfsverzamelgebouw dat laagdrempelig ondernemen voor starters stimuleert. Dat doen ze door verschillende opties in pakketvorm aan te bieden. Huur een werkplek, vergaderruimte, kantoor, of desnoods het hele pand, inclusief kennis en diensten. En dat alles onder één dak. 

Nian Wetsteijn (23) is mede-eigenaar van SpareSpace Rotterdam. Tijdens een opdracht voor haar opleiding aan de hogeschool leerde ze bedenker en oprichter Dennis Mous (38) kennen. Over het concept vertelt ze: ‘Elke startende ondernemer krijgt te maken met uitdagingen, zoals de inzet van social media, het bouwen van een website of juridisch hout moeten slaan. Dat kan, vooral in het begin, lastig zijn. Ons doel is om jouw als ondernemer daar bij te helpen.’ 

SpareSpace wordt door de gemeente Rotterdam ookwel “het CIC voor de gewone rotterdammer” genoemd. SpareSpace helpt de startende ondernemer met het verder brengen van zijn of haar bedrijf, door alle diensten te faciliteren die een startende ondernemer nodig heeft, in combinatie met workshops, coaching, interactief platform, netwerkborrels en een opstart locatie. DE testlocatie voor nieuw ondernemerschap. Het doel is om 100 startende ondernemers verder te helpen in het ondernemerschap, mede door risico en kosten weg te nemen en kennis en ervaringen toe te voegen. 

Na het openen van een eerste SpareSpace clubhuis in Rotterdam, is SpareSpace toe aan een volgende stap, Utrecht. Tijdens de pilot in Utrecht, startende vanaf 15 juli, zal SpareSpace in samenwerking met Seats2Meet zijn eerste wortels hier vestigen. Drie maanden lang orgniseert SpareSpace elke twee weken een interactieve workshop/sessie om de ondernemer verder te helpen met zijn of haar ondernemers vragen. Connectie, ontwikkeling en kennis staan tijdens de pilot centraal. Vragen zoals: Hoe optimaliseer ik mijn naamsbekenedheid via social media? Hoe zorg ik ervoor dat mijn branding volledig op elkaar aansluit? Of wat zijn de gevolgen als ik geen waterdichte algemene voorwaarde heb? Elke twee weken wordt er een ander onderwerp aangesneden en zal de ondernemer ook aan het denken gezet worden om vervolgens stappen te zetten met zijn of haar onderneming! 

SpareSpace heeft er veel zin in en hoopt veel nieuwe, inspirerende ondernemers te ontmoeten deze zomer!