Kromkommer geeft kinderboek uit als middel tegen voedselverspilling

0
76

Als je zelf een moestuintje hebt (gehad), dan weet je dat de natuur geen eenheidsworst
maakt. Heel logisch eigenlijk. De afgelopen jaren zijn wij er zo aan gewend geraakt dat
groente en fruit er ‘perfect’ uit hoort te zien. Met als resultaat dat zo’n 10% van de producten ons bord nooit haalt.

Kromkommer vindt dat er gelijke rechten voor al het groente en fruit moeten gelden. Sinds 2012 zetten zij zich in voor een nieuwe definitie van kwaliteit. Vers, veilig en lekker in plaats van een focus op perfecte looks.

Kromkommer is gestart met soepen maken om mensen en organisaties wakker te schudden, en er zo voor te zorgen dat kromme groente en fruit niet meer verspild worden.

Sinds 2020 richten zij zich echter op educatie van kinderen. Want kinderen kunnen niet vroeg genoeg fan worden van kromme groente en fruit. Kromkommer heeft reeds het kromme groente en fruit speelgoed ontwikkeld en daar komen nu nog een kinderboek én later in het jaar het lespakket voor basisscholen bij.

Het nieuwe kinderboek over voedselverspilling is afgelopen week gelanceerd. Kromkommer heeft er hard aan gewerkt om het nú beschikbaar te hebben aangezien kinderen nu veel thuis zijn.

Meneer Tweebeenpeen
Het grappige en prachtig geïllustreerde boek heeft als titel: “De Krommies: Meneer
Tweebeenpeen” en gaat over een tweebenige wortel die ontdekt dat hij anders is en dat dat eigenlijk heel oké is.

Meneer Tweebeenpeen heeft samen met zijn rechte maatje Wil Wortel de grootste lol onder de grond. Totdat de twee vriendjes groot genoeg zijn en door de boerin uit de grond worden gehaald. Boven de grond wordt Meneer Tweebeenpeen opeens gescheiden van Wil Wortel.
Waar is Wil Wortel naartoe? En waarom mag Meneer Tweebeenpeen niet met hem mee? Samen met de andere Krommies – Keesje Krom, Thea Tomatenhart, Pieter Peer en Karel Appel – gaat Meneer Tweebeenpeen op avontuur om Wil Wortel te vinden.

Samenwerkingen
Het boek wordt uitgegeven samen met uitgeverij FC Klap in Hilversum. Daarnaast is er een samenwerking met de stichting Kinderen van de Voedselbank. Deze stichting geeft
pakketten uit met nieuwe kleding, schoenen en cadeautjes voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank.

Je kunt één of meerdere boeken doneren aan de stichting Kinderen van de Voedselbank
voor € 10,- per boek. Kromkommer zorgt er dan voor dat dit leuke verhaal bij de kids terecht komt.

Een boek bestellen voor jezelf kan natuurlijk ook! Voor € 14,99 (inclusief verzendkosten)
komt het naar je toe. Bestellen voor jezelf én doneren voor de stichting Kinderen van de
Voedselbank kan via de website van Kromkommer.

Note: Voedselverspilling is een enorm probleem. Een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. Groente en fruit maakt het grootste deel uit van deze verspilling. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de strenge eisen voor het uiterlijk van groente en fruit.