JobOn-Tour Utrecht: wandelend stappen zetten naar een passende baan

0
38

De zomer is voor velen de periode om nieuwe energie op te doen en plannen te maken voor de rest van het jaar. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit het ideale moment om je doelen vorm te geven. Daarom organiseert Jobon, de landelijke community voor werkzoekenden, in juli en augustus 100 wandelevents in heel Nederland voor iedereen die op zoek is naar een passende baan. In ruim 25 steden gaan deelnemers op JobOn-Tour en leggen zij niet alleen contacten met andere werkzoekenden, ze zetten ook samen stappen om verder te komen in hun loopbaan. In Utrecht organiseren Frans de Wolff, Ingeborg Sinke en Jannette Berg van JobOn deze events: “We kijken ernaar uit om weer persoonlijke ontmoetingen te hebben met werkzoekenden uit onze eigen regio en we hopen dat er verdere contacten worden gelegd om elkaar te helpen bij het vinden van een baan.” De volgende JobOn-Tour in Utrecht vindt plaats op 23 juli.

Behoefte aan persoonlijk contact
Sinds de corona-crisis heeft JobOn, die voorheen het merendeel van de events en bijeenkomsten op locatie organiseerde, alles online gedaan. Op deze manier zijn vele werkzoekenden verder geholpen met een breed aanbod van online events op het gebied van onder meer solliciteren, personal branding en ondernemerschap. “De online events zijn absoluut waardevol en daar gaan we ook mee door, maar je merkt dat mensen toch behoefte hebben aan echt persoonlijk contact, veelal in hun eigen omgeving. We zijn daarom blij dat we daar op deze manier gehoor aan kunnen geven”, aldus Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn.

Stappen zetten om doelen te bereiken

Vanuit JobOn motiveren we werkzoekenden om positief te blijven en dagen we ze uit de regie te pakken en zelf actie te ondernemen om die leuke baan te krijgen. Tijdens de JobOn-tour worden er via interactieve oefeningen stappen gezet om met persoonlijke leerdoelen aan de slag te gaan. Van der Vlugt: “Al wandelend kom je op een gemakkelijke manier met anderen in gesprek en doe je sneller nieuwe ideeën op. Daarnaast krijgt iedereen op deze manier nieuwe energie om er weer vol tegenaan te gaan!”.

Ga op JobOn-Tour Utrecht 23 juli
Tijdens dit wandelevent wordt dieper ingegaan op talenten en wordt er ook genetwerkt. Aanmelden voor de JobOn-Tour Utrecht is nog mogelijk. Het event vindt plaats op 23 juli van 10.00 tot 12.30 uur en start bij Parkcafe Utrecht, Prins Hendriklaan 2, te Utrecht. Deelname is gratis, maar aanmelden is een vereiste en kan via https://jobon.nl/events/jobon-tour-utrecht-met-je-talenten-kom-je-in-actie/

Over JobOn-Tour
In de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour