JobOn-Air biedt inspirerende webinars voor thuisblijvers en werkzoekenden

0
39
Eventmanager Ineke van der Pol tijdens webinar JobOn

Ruim een maand geleden ging Nederland door corona op slot. Voor JobOn, de landelijke community en vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden, was dit flink schakelen. Oprichter Pieter Vermeer greep dit moment aan als kans en plaatste een oproep onder trainers en coaches. Dit leidde in één weekend tot veel reacties én een nieuwe manier van werken. Sprekers als Aaltje Vincent, Hans van Breukelen en Harrie Piekema delen tips en adviezen via webinars, maar ook veel ondernemers, coaches en trainers bieden inspiratie.

JobOn is volledig online gegaan met JobOn-Air en biedt dagelijks minstens drie online webinars en workshops op het gebied van solliciteren, ondernemen, personal branding en meer. De afgelopen tijd heeft JobOn circa 100 webinars aangeboden en daaraan hebben ruim 8.000 deelnemers meegedaan. ‘Inspirerend, veel ruimte voor interactie en waardevolle tips’ zijn reacties van de deelnemers.

Persoonlijke ontwikkeling
Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: “Normaal gesproken organiseren onze vrijwilligers workshops, netwerkbijeenkomsten en trainingen voor werkzoekenden op locaties in heel het land. Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Zo profiteren zij van elkaars ervaringen, talenten en netwerk. Met ons gratis aanbod bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.”

Kansen benutten
Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. “Natuurlijk dacht ik in het begin ook wel even van, gaat dit mij lukken? Mijn eerste webinar was een succes. Ik merkte dat mensen nu nog veel opener waren in het delen van ervaringen. Verder verliep het allemaal prima, ik heb er al veel van geleerd en het staat ook nog eens goed op mijn cv!”, aldus Van der Pol, vrijwillig eventmanager voor JobOn in Deventer.

Zinvolle ontmoetingen
Op de vraag of JobOn nu volledig online doorgaat als alles straks weer ‘normaal’ is, zegt Vermeer: “Het is een mooi experiment voor ons om te kijken hoe dit werkt, maar natuurlijk zullen we na deze crisis ook weer onze netwerkbijeenkomsten op locatie organiseren. Want al zijn deze digitale ontmoetingen erg zinvol, uiteindelijk blijven mensen behoefte hebben aan echt persoonlijk contact”.

Over JobOn
JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. Om iedereen thuis te blijven inspireren is JobOn sinds de corona-crisis volledig online gegaan met JobOn-Air.