Je lichaam vertelt je precies hoe het met je gaat

Als je de beste versie van jezelf wilt blijven ontwikkelen, dan is het fijn als je de tijd neemt afstand te nemen van je bedrijf. Zelfs in tijden dat je het heel erg druk hebt en eigenlijk geen tijd hebt is het beter wel af en toe iets anders te doen en even helemaal te ontspannen. En soms heb je daar gewoon een beetje hulp bij nodig.

Dat geldt natuurlijk ook voor mij. Zeker in tijden dat ik het druk heb en de ontspanning goed kan gebruiken, kies ik vaak voor doorgaan en rust ik pas als ik net over mijn grens heen ben gegaan. Daarom was het dan ook een groot cadeau dat ik werd uitgenodigd door Nathalie Kamp van Loft Lifestyle in Bussum voor een afspraak bij de kapper en een acupunctuur-behandeling.

Loft Lifestyle is gevestigd in een ruim en licht pand aan de Herenstraat in Bussum. Je kunt er terecht voor een nieuwe coupe die helemaal bij jou past, ontspannende massages, voetreflex en acupunctuur. Er wordt gewerkt met de natuurlijke producten van Aveda en het hele team heeft maar een doel: er voor zorgen dat jij je goed voelt en er ook zo uitziet. Met prachtig, tof haar en een stralend gezicht. Of het nu gaat om gezondheid, schoonheid, vitaliteit en soepelheid, een gevoel van ontspanning of geluk, alles is met elkaar verbonden.

Een nieuwe coupe 

Mijn middag ontspannen begon bij de kapper. Met de lente voor de deur had ik zin in ander haar. Er mocht veel af en dat betekende ook een nieuw model. Eerst kreeg ik een relaxte wasbehandeling met hoofdmassage en vervolgens zette senior stylist Nickie de schaar in mijn haar.

Nickie heeft als missie haar klanten altijd blij te maken met een coupe die bij ze past. Niet uitgaand van de laatste modetrends, maar passend bij wie ze zijn. Dus voelde het goed om mijn wens voor nieuw haar in haar handen te leggen.

En ik kan niet anders zeggen dan dat ik superblij ben met het eindresultaat 😉

Stagnaties en openingen

Als ondernemer ken je wellicht ook de uitdagingen wel dat de ene keer wat meer stroomt dan de andere keer. Soms gaat alles vanzelf, om vervolgens weer vast te lopen en even niet meer te weten waar je naartoe moet. Zo werkt het ook met je lichaam.

Hoe het met je organen gaat heeft invloed op hoe je je voelt, lichamelijk en geestelijk. Zo had ik al weken last van hoofdpijn en terwijl Nathalie aan mijn pols voelt hoe het met me gaat en mijn verhaal aanhoort, is het voor haar meteen duidelijk dat dit te maken heeft met een stagnatie in mijn lever. Dit is iets wat wel vaker terug komt bij andere acupunctuur-behandelingen, dit is gerelateerd aan stress, met irritaties, met dingen die niet stromen of dat je dingen niet uitspreekt. Het is niet voor niets dat er een uitspraak is die zegt “ik heb iets op mijn lever”. Het is dus ook maar beter dat je dingen uitspreekt en ze niet laat sluimeren.

In ons inleidende gesprek vertel ik Nathalie dat ik niet alleen een acupunctuur-behandeling wil, ik wil ook de cranio-sacraal-behandeling ervaren. Ik heb daar al zo vaak over gehoord, maar nooit de kans gehad het te ervaren.

Een cranio-sacraal-behandeling is bijzonder. Ik kan het proberen uit te leggen, maar dan gaat het zijn doel voorbij. Ik heb het als een heel ontspannende behandeling ervaren. Cranio-sacraal gaat heel erg over voelen en over in contact staan met je lijf en degene die de behandeling geeft. Je aandacht brengen naar bepaalde punten in je lichaam en alle gedachten loslaten. Een mooie oefening echt contact te maken met je lichaam en te voelen wat er speelt.

Als ik na die zeer ontspannende behandeling op mijn horloge kijk is het laat, onbewust heb ik heel lang ontspannen op de bank gelegen en me overgegeven aan de liefdevolle behandeling van Nathalie die ik daarvoor alleen nog maar telefonisch en via de mail had gesproken. Het is een cadeautje dat ik heel hard nodig had en dat na een paar dagen zijn effect laat zien. De blokkades in mijn lichaam openen zich, de problemen die ik zag lossen zich op en ik kan weer ademen.

Lichaam en geest werken samen   

Het wordt mij weer eens duidelijk. Lichaam en geest werken samen. Hoe je je voelt komt door hoe je van binnen in elkaar zit èn hoe je er van buiten uit ziet. Als de stroming in je lichaam goed werkt, dan voel je de stroom ook in de rest van je leven èn andersom. Het een kan niet zonder het ander. Als ondernemer is het nodig tijd te maken aan je innerlijke kracht te werken, zodat je van buiten ook kunt presteren en dit uit kunt stralen. Alleen dan trek je de mensen aan die bij je passen en met je willen werken.

Tip: Als je nu een ruimte boek bij Meeting Plaza Utrecht, kun je een speciale voucher aanvragen voor een leuk cadeau bij je behandeling bij Loft Lifestyle!