Interview with Sabine from de Nieuwe Bibliotheek

Hi Sabine, kun je ons wat over jezelf vertellen?

Ik ben Sabine van Stek en ik werk bij de nieuwe bibliotheek in Almere op de afdeling Marketing & Innovatie, als Product en accountmanager van onze online informatie tool ZEPservice. Daarnaast houd ik me bezig met de promotie van de zalen van de bibliotheek. Tijd die, na werk/gezin/huishouden, overblijft voor mezelf vul ik graag met koken/bakken (check mijn blog www.pukster.nl), sporten, lezen en Netflix.

En kun je ons ook over de nieuwe bibliotheek vertellen?

De nieuwe bibliotheek in Almere kent vier filialen, verdeeld over de stadsdelen. Het grootste filiaal bevindt zich op het Stadhuisplein midden in het stadshart van Almere, in een prachtig gebouw dat we in 2010 betrokken. Behalve een omvangrijke collectie beschikken wij over een eigen filmzaal waar iedere maand een veelzijdig programma aan films, lezingen, voorstellingen en dergelijke bij te wonen is. De nieuwe zaal, zoals deze filmzaal heet, is ook te huur voor externe partijen net zoals onze andere zalen.

Je bent met S2M begonnen in de nieuwe bibliotheek Almere, kun je ons vertellen waarom?

Kennis delen en een leven lang leren zijn een aantal van de waarden waar de bibliotheek aan hecht. Seats2Meet onderstreept dezelfde waarden en wij hebben de benodigde faciliteiten, waardoor een samenwerking voor de hand lag. Daarnaast sluit Seats2Meet, en de doelgroepen die daarbij horen, prima aan op de herpositionering van de bibliotheek. Wij focussen niet meer alleen op het uitlenen van materialen maar richten ons steeds meer op ontmoeten en verblijven. Inmiddels zijn we al een aantal jaar een Seat2Meet-locatie.

Wat zijn je uitdagingen geweest?

Omdat de bibliotheek een openbare instelling is, moet de bibliotheek toegankelijk zijn voor iedereen. Delen van de bibliotheek afsluiten voor een specifieke groep is daarom ‘not done’. waardoor het systeem van reserveren voor een werkplek lastig is. Men kan altijd komen om plaats te nemen op een Seats2Meet-plek, of er nu wel of niet gereserveerd is. Zodra de plekken vol zijn en iemand met reservering meld zich, wordt er wel plaats gemaakt uiteraard. De uitdaging voor ons is dus vooral het reserveren en inchecken en daarnaast nog een stukje bekendheid dát wij een S2M-locatie zijn.

Aangezien je in een bibliotheek werkt, welk boek zou iedereen moeten lezen?

Ik kan iedereen die wil starten met een blog (of net gestart is) het ‘Blogboek’ van Kelly Deriemaeker van harte aanbevelen. Een boek met talloze tips, trucs en weetjes waarmee je een vliegende start kunt maken. Het leest lekker weg en samen met de vrolijke vormgeving zorgt het voor een fijne dosis inspiratie.