(internationale) platform-trend zet in Q4 2019 en 2020 door

0
92

In kwartaal 4 van 2019 en in 2020 zal het aantal platformen toenemen. Zo zitten internationale platformen als Amazon en Bol.com flink in de lift. Dit valt op te maken uit de enorme omzetgroei die deze partijen vertonen. Volgens geleerden van de Ecommerce Foundation gaan de online marktleiders in de toekomst domineren. In dit artikel lees je waarom marktplaatsen in de toekomst gaan domineren en lees je enkele mooie bedrijven in opkomst.

Waarom gaan marktplaatsen in Q4 en 2020 domineren?

Een van de belangrijkste redenen is dat zij echt de consument op weg helpen. Op marktplaatsen vergelijken consumenten tientallen varianten en op basis daarvan kan degene een goede afweging hieruit maken. Marktplaatsen worden steeds gebruiksvriendelijker en dat gaan de consumenten merken. Zo heb je Bol.com, die momenteel experimenteert met ‘vandaag bestelt, over 2 uur in huis’. Mocht je niet tevreden zijn met de dienstverlening bieden de marktplaatsen vaak een probleemloze retouroptie. Dan wil je de marktplaatsen wel opzoeken.

Welke marktplaatsen gaan in Q4 en 2020 domineren?

Marktplaatsen heb je tegenwoordig in allerlei branches en het opvallende is dat de meeste platformen een goede omzet behalen. Hieronder lees je enkele veelbelovende markplaatsen:

Mobilitybooker

Op Mobilitybooker vind je de beste-, goedkoopste of meest duurzame reismogelijkheden, met name rondom vliegvelden. Indien je vervoer nodig vanuit en naar een vliegveld of binnenstad vergelijk je op deze website tal van mogelijkheden: denk aan de taxi, de shuttle bus en allerlei andere mobiliteitsmogelijkheden. Mobilitybooker richt zich ook op de duurzame consument. Op deze website heb je ook de keuze om de meest duurzame optie te nemen. Afhankelijk van je voorkeur heb je ook de keuze uit de meest goedkope, snelle en beste route. Mobilitybooker biedt een breed scala aan vervoersmogelijkheden voor nationale en internationale luchthavens, zoals die van België en Duitsland. Indien je bijvoorbeeld vlakbij de grens woont zijn de mobiliteitsdeals zeker te overwegen!

Solvari

Solvari is een bouwplatform waarbij je de mogelijkheid hebt meerdere offertes te vergelijken voor de beste klus aan huis. Binnen enkele kliks geef je je wensen aan en vraag je offertes op. Geef hierin ook aan hoeveel offertes je maximaal wilt ontvangen. Door specifiek te zijn in je eisen voor je klus aan huis vind je je ideale bouwbedrijf.

Camptoo

Camptoo is een platform waar je campers kan huren en verhuren. Op Camptoo maken verhuurders een advertentie van hun camper, waarna de potentiële huurders hierop kunnen reageren. Zowel de verhuurders als huurders worden gescreend op betrouwbaarheid. Camptoo is een ontzettend handige platform voor aan de ene kant huurders, die een camper kopen te veel van het goede vinden, en verhuurders, die een kapitaal lang anders bijna het gehele jaar laten staan.

Als verhuurder ben je goed gedekt. Zo heeft Camptoo een verzekering samen met Aveco een verzekering ontwikkelt, waardoor de huurder een vervangende camper krijgt bij pech en de waarde van de camper in stand blijft door de ‘taxatiedekking’.

Marktplatformen zullen in Q4 2019 en 2020 floreren

Marktplatformen als Mobilitybooker en Camptoo vormen veel potentie om in de komende jaren veel omzet te behalen. Door de consument veel aanbod te geven en gebruiksvriendelijk te zijn geven zij de consument een aanleiding om terug te keren. Start jij binnenkort ook een marktplatform?