In the spotlight: Railforum

0
176

Corina de Jongh vertelt over het succes van Railforum

Railforum is het kennisnetwerk van de brede openbaar vervoerssector. Dat betekent dat we voor ongeveer 150 organisaties en de 3000 mensen die daar actief zijn, bijeenkomsten organiseren waar ze kennis delen en innovaties proberen te versnellen.

Mensen die bij Railforum werken zijn zelf gebruiker van het openbaar vervoer. We hebben echter geen verstand van techniek.

We gaan er vanuit dat technisch alles mogelijk is als je maar wilt.

Op het gebied van gedrag, cultuur, samenwerking en communicatie is heel veel te winnen in de sector. Zeker in de technische wereld met veel technisch denkende mensen. Het succes van Railforum zit vooral in het feit dat we er positieve energie instoppen. Dat we appelleren aan ieders ambities, dromen en wensen. Dat we er een beetje inspiratie bijdoen door middel van een spreker of een nieuw idee en dan krijg je mensen al heel snel (weer) enthousiast en gemotiveerd.

S2M030 is voor ons niet alleen een unieke ontmoetingsplek, maar ook ons thuis.

Wat ik zie als ik bijeenkomsten organiseer voor onze leden, dat het ze nieuwsgierig maakt. Wat doen al die mensen hier? Waar zijn ze mee bezig? Ik was het me nooit zo bewust maar ik denk dat die nieuwsgierigheid wel eens een van de grootste redenen kan zijn van ons succes.

Als mensen nieuwsgierig zijn gaan hun oren open.

Dan hebben ze vragen en kan er weer ruimte zijn voor inspiratie en positieve energie. Het versterkt elkaar

Mijn allereerst kennismaking met S2M, was als gast bij een bijeenkomst. Een gastheer van S2M030, Boaz, vertelde over het concept. Dat vond ik zo apart. De manier waarop hij vertelde met zoveel enthousiasme, maar

ik begreep geen moer van die hele formule.

Dus daar wilde ik meer van weten. Daarom ben ik gesprekken gaan voeren met Mariƫlle en Ronald. Dat werden mooie gesprekken, omdat we een gemeenschappelijke resonantie voelden over de manier waarop we naar de maatschappij kijken. Dat soort gesprekken blijven mij altijd bij.

Of het verhaal van Martijn Aslander over waardebepaling achteraf. Daar ben ik wel een tijdje mee zoet geweest om dat in mijn hoofd recht gebreid te krijgen.

Inmiddels pas ik die formule, achteraf beoordelen wat het waard is geweest, ook toe binnen Railforum