In the spotlight: CommonEasy

0
200
De Ridder en De Ridder van CommonEasy

Jip de Ridder vertelt over succes van: CommonEasy

CommonEasy is een (financiële) backup. Wij zijn een stuk gereedschap zodat je samen met de mensen om je heen een vangnet kan realiseren zonder de tussenkomst van verzekeraars en banken.  

We brengen de lol terug van het elkaar helpen.

Mijn succes is dat ik veel verder ben gekomen dan ik had gedacht. Dat het veel langer heeft geduurd dan ik dacht. En dat ik samen met mijn broer door ben gegaan.

Om geld te verdienen hadden we in het begin crapy bijbaantjes.

We sloten bijvoorbeeld in de avonduren computers aan. Als we dan onder zo’n tafel de kabelgoten op orde maakten vroegen mensen ons wel eens: doen jullie dit eigenlijk fulltime? En dan we vertelden we dat we met een idee bezig waren en wat dat inhield. Mensen moesten dan vaak keihard lachen, dat ‘dat hier op de vloer lag’.

Bij Utrecht Inc kreeg ik de tip om mijn idee eens voor te leggen aan mensen die bij S2M rondlopen. Zo kwam ik dus de eerste keer binnen bij S2M. Ik snapte er niets van dat dit kon. Dat mensen zo open waren om het gesprek aan te gaan.

Ik vroeg 5 minuten en kreeg anderhalf uur om mijn idee door te spreken.

Als ik aan Seats2meet denk, denk ik aan; Society3.0 Ronald van den Hoff, Permanent Future Lab, innovatie:

breinen die bij elkaar komen om vooral snode plannen te smeden.

Ik weet nog goed dat ik daar een fotograaf ontmoette. Hij was druk bezig met zijn foto webshop. Ik tikte hem gewoon aan en vroeg hem waar hij mee bezig was. Dat was het begin van vele mooie ontmoetingen bij S2M. En die fotograaf spreek ik nog steeds.

In die begin dagen zat ik of bij mijn broer(tje) op zolder, of bij Kapitaal (werkplek voor grafische vormgeving) of bij S2M030.

We wisselden deze werkplekken af en creëerden zo ons eigen ecosysteem.

We werken nog steeds graag in Utrecht zowel bij S2M030 als SIF. We komen ook regelmatig in het PFLab. We spreken graag met innovatieve partijen als CommonBike. Dat is erg inspirerend.

Goed om te weten dat je niet de enige idioot bent, die het anders ziet.