Hoera verplicht AOV-verzekerd, of toch niet? Geef hier jouw mening!

0
28

Onlangs is de Stichting van de Arbeid (Star) met een voorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen gekomen. Om te kijken of we hier als Werkvereniging tegen in actie moeten komen, willen we graag van jullie weten of je voor of tegen dit voorstel bent, waarom en wat jouw voorkeur heeft.

Waar bestaat het AOV-voorstel van de Star uit?

Het betreft een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zonder personeel (inclusief DGA’s) tot aan de AOW-leeftijd. De belastingdienst int de premie en het UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering. De uitkering bedraagt maximaal 1650 euro per maand. De premie is afhankelijk van je inkomen en of je kiest voor een wachttijd van 6 maanden, 1 of 2 jaar. Vanaf een inkomen van € 20.000 bruto per jaar valt de premie tussen indicatief € 120 tot max. € 220 euro bruto per maand. Deze premie is fiscaal aftrekbaar. De netto premie komt naar verwachting in een bandbreedte tussen € 85 en € 150 per maand bij een inkomen vanaf 20.000 bruto tot maximale dekking van € 30.000. De verzekering kent geen acceptatie uitsluitingen. Aanvullend verzekeren is mogelijk.

Laat hier weten of jij voor of tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen bent zoals dat van de STAR?

Het duurt maar een paar minuten om de enquete in te vullen.

Bekijk hier de resultaten van deze enquête

*Onder een zzp’er verstaat de Star:
Zelfstandige ondernemers zonder personeel met winst uit onderneming;
Beroepsbeoefenaren (‘met resultaat uit overige werkzaamheden’)
Directeur-grootaandeelhouders zonder personeel;
Meewerkende echtgenoten.