Hoe weet je zeker dat je jouw essentie volgt?

0
537
Vind je essentie - Irene van Gent

Weet jij wat jouw essentie is? Leef jij het leven zoals je het echt diep van binnen wilt? Of word je (net als vele anderen) geleid door wat de maatschappij of je sociale omgeving van je verwacht? Of misschien nog ‘erger’: leef je een leven waarvan je het gevoel hebt dat het van je wordt verwacht?

Hoe fijn is het als je echt volledig dat doet wat je moet doen? Dat je het leven leeft wat voor jou is bedacht? Dat je onderneming stroomt omdat je dat doet wat het beste bij je past? Ken je die momenten? Dat je projecten doet die stromen, omdat je samenwerkt met de mensen die bij je passen, en dat je je één voelt met het werk wat je neer zet. Die flow noem ik werken vanuit je essentie. Ik geloof er in dat als je weet wat je essentie is, dat je daarom heen een succesvolle onderneming kunt draaien.

Vind je essentie door te luisteren naar je intuïtie

Iedereen kan leren te luisteren naar zijn of haar intuïtie. Misschien hoor je die stem al wel, maar heb je moeite er echt naar te luisteren. Als je je innerlijke stem negeert, dan leef je een leven zoals vele anderen. Onbewust en oppervlakkig. Maar zodra je gaat luisteren, kom je uit bij je diepste verlangens en voel je wat jij hier op aarde komt doen. Dan kan het zijn dat je andere stappen gaat zetten dan je gedacht had. Maar je voelt zelf al snel genoeg of iets wel of niet de bedoeling is.

Gebruik je verstand op de juiste manier

De andere kant van intuïtie is je verstand. Deze stem wordt geleid door je ego en creëert allerlei angsten waar je niet gelukkig van wordt, maar die wel kunnen overheersen op je pad naar vrijheid. Merk dus op wie er spreekt en wat er gezegd wordt. Is het een angst? Probeer deze dan om te draaien, of jezelf af te vragen of het waar is wat je criticus zegt.

Wees stil

In de stilte liggen de antwoorden. Als je druk bent, veel in contact met mensen, of altijd geluid om je heen hebt van radio of televisie, dan kom je niet snel bij je eigen kern. Dit kan een stress-gevoel tot gevolg hebben, waardoor je het gevoel hebt dat er niet genoeg tijd is om te doen waarvoor je hier bent en dan duik je in dingen die er niet toe doen. Als je de stilte toelaat en alleen bent met jezelf, dan komt er naar boven wat voor jou belangrijk is. Door de stilte kun je laten zien wie je echt bent en wat jouw boodschap is aan de wereld.

Vraag hulp in je zoektocht

Het helpt om coaches of therapeuten te zoeken die je helpen dichterbij je kern te komen. Dit kan op spiritueel en praktisch vlak, maar ik adviseer je te kiezen voor een combinatie. Mijn grootste angsten kon ik onder ogen zien door verschillende spirituele sessies waarin ik in contact kwam met overledenen. Zij lieten me inzien wat me tegenhield om echt groots te leven en daardoor zag ik patronen die ertoe geleid hebben om niet vanuit mijn essentie te leven.

Wil je ontdekken hoe je dichterbij je essentie kunt komen? Lees dan mijn boek Geluk in 8 koppen thee.