Hoe verdien je geld met je blog?

0
71

Digital Nomad, een bestaan waar steeds meer mensen voor kiezen. En Gelijk hebben ze. Het werken als Digital Nomad biedt veel vrijheid, maar dan moet je natuurlijk wel geld verdienen. De komst van internet heeft heel veel deuren geopend voor deze lifestyle. Een verdienmodel via internet is de normaalste gang van zaken. En jij kan die ook creëren.

Ik ben eigenaresse van twee blogplatformen, en hiermee verdien ik mijn salaris. In dit artikel deel ik mijn ervaring en leg ik uit hoe ik geld verdien met bloggen. Geld verdienen met bloggen, affiliate marketing, market places etc.

Er zijn heel veel verschillende manieren om geld te verdienen met je artikelen. Je verdient niet alleen geld “op” je daadwerkelijke site. Het hebben van een blog straalt autoriteit uit, je kunt dus geld verdienen door een geschreven artikel. Je schrijft over een bepaald onderwerp, waardoor je sneller wordt gezien als een expert. Uitgenodigd worden als spreker is dan ook zeker niet uitgesloten. 

Gesponsorde artikelen & affiliates 

Een van de makkelijkste en voor de hand liggende optie is het schrijven over een  gesponsord product. Je schrijft een aantal artikelen over dit product waar een link van een opdrachtgever in komt te staan. Je krijgt betaald voor de link. Hoeveel je hiervoor betaald krijgt? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het aantal unieke en terugkerende bezoekers op je site per maand, hoelang je het artikel online hebt staan en natuurlijk het aantal volgers op social media.

Zet niet te laag in. Staar je niet blind op concurrenten en je aantal unieke bezoekers per maand. Jij bent een specialist op dit gebied, straal dat ook uit. Ik heb maandelijks ongeveer 3,5K/4K unieke bezoekers per maand en mijn tarief voor één artikel ligt rond de €250,- en €300,-.

Een vast bedrag voor de link is een optie maar je kunt ook werken met Affiliate marketing. 

Deze manier van reclame maken en dus geld verdienen is steeds populairder geworden. Wat is affiliate marketing? Het is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd (wikipedia). Iedere keer als je een blog plaatst met daarin je favoriete restaurant, een behulpzame tool of een hotel waar je geslapen hebt, link je naar dit product. Die link zet je om in een affiliate link. Hoe je aan deze link komt? Heel simpel, je vraagt deze op bij de desbetreffende partij. Achter de link zit een bepaalde code die de kliks registereren. Iedere keer als iemand op de link klikt en iets koopt, ontvang jij daar commissie over. De commissie verschilt per product of dienst, maar ga uit tussen de 5 – 8 % commissie.

Een zeer makkelijke manier om geld te verdienen dus. Hoe meer blogs gekoppeld aan producten en affiliate links, des te meer inkomsten. Hoeveel geld ga je verdienen? Dat hangt af van de hoeveelheid bezoekers. Ga er vanuit dat 1 op de 1000 bezoekers iets koopt.

Er zijn verschillende affiliate netwerken, met deze werk ik graag: LinkPizza, DaisyCon, Awin

Pinterest is the new way

Pinterest gaat ook mee in de affiliate marketing. Het maken van pins, en mensen inspireren is nu ook gekoppeld aan Affiliate marketing. Het werkt in principe hetzelfde. Je maakt pins van toffe producten en/of diensten en je maakt er vervolgens een affiliate link van. Kliks en producten die aangeschaft worden krijg jij commissie over. Het werkt precies hetzelfde als mensen iets via jouw blog kopen, alleen dan via Pinterest.

Affiliate links voor pinterest? Om hier gebruik van te maken, moet je je aanmelden bij affiliate netwerken. Zie het eerder genoemde rijtje.

Zet jezelf op Marketplaces

Er zijn vele verschillende marketplaces. Zij zijn als waren jouw recruiter. Deze partijen gaan voor jou op zoek naar opdrachtgevers die met bloggers/influencers willen samenwerken. Maar jij kan je zelf ook aanbieden voor opdrachten, eenvoudig online pitchen. De zon komt gratis op, maar deze partijen niet. Je zult een stukje van de inkomsten moeten afdragen.

Interessante marketplaces zijn LinkPizza, Hulc, Influentials, TIM en BlogBrains.

Google Adsense

Google Adsense is een andere manier om geld te verdienen met je blog. Dit zijn automatisch gegenereerde advertenties die Google presenteert aan de hand van je zoekgedrag. Per klik en view krijg je betaald. Ik verdien op het moment zo’n €20 met 3.5K/4K unieke bezoekers per maand. Ook hier geldt weer: hoe meer traffic, hoe meer je verdient.

Last but not least de banners

Banners zijn super als je een hoog bezoekersaantal hebt. Bij het plaatsen van een banner op je site krijg je een X-bedrag per 1000 weergaven. Zeer simpele manier om geld te verdienen maar deze tool gaat pas echt iets opleveren als je tienduizenden bezoekers per dag hebt.

Wil je meer leren over online geld verdienen, dan zijn deze blogs iets voor jou!  5 tips om meer omzet te genereren met een online strategie “Waarom een sterke Personal Branding Strategie jou gaat helpen met je online business” of volg de masterclass “online verdienmodellen hoe zet je deze op?”.