Hoe kun je nu werken aan je bedrijf? Over mij pagina opfrissen Deel I.

0
29

Kijk je wel eens op een Over mij pagina, als je met een nieuwe ondernemer gaat samenwerken? Dat doen veel klanten ook. Het is de op één na meest bekeken pagina.

Wat wil je vinden op een Over mij pagina?

Ik wil in ieder geval dit vinden:

  • een foto of video
  • een testimonial
  • opleidingen

3 veelgemaakte fouten

Fout 1: De Over mij pagina gaat over de ondernemer.

Net als je hele website gaat ook je Over mij pagina niet over jou. Hij heeft als doel om klanten te helpen voor jou te kiezen als jij hun probleem op kunt lossen. Dus alles op je pagina is een antwoord op de vraag van de klant: kan deze ondernemer mijn probleem oplossen.

Het doel is dus om duidelijk te maken:

  • wie jij bent: foto / video en motto.
  • waarom jij het probleem kan oplossen: ervaring en opleiding.
  • hoe de klant jou kan bereiken: doorklikken naar een contactpagina of gratis weggever.

Fout 2 maken heel veel ondernemers.

Op de Over mij pagina staat een lange opsomming van opleidingen, die de klant niet kent en waarvan niet duidelijk is hoe ze de klant helpen.

Heeft jouw klant iets aan de opleidingen, die jij op de Over mij pagina hebt staan?

In 1992 studeerde ik af als milieukundige.

Dat zet ik er dus niet op ;-). Want tegenwoordig ben ik coach voor ondernemers, die worstelen met tekst om hun lievelingsklanten aan te trekken. En ja, ik ben ook nog dichter. Maar dat is ook iets met taal, dat is dan misschien nog wel te begrijpen.

Fout 3: geen social proof

Niets werkt zo goed als iemand anders, die zegt dat jij prima hebt geholpen (social proof). Hoe concreter hoe beter. Daarom is het altijd goed om een testimonial te vragen aan een klant. In een testimonial beschrijft jouw klant het antwoord op de vraag: Wat maakte het uit dat ik het was?

Een testimonial moet duidelijk maken hoe jij het probleem van de klant hebt opgelost. Vriendelijk en aardig is dus niet altijd het beste testimonial. Resultaatgericht wel.

Een klant gaf aan, dat zij van een businesscoach had geleerd, dat de Over mij pagina niet als doel heeft om te verkopen. Daarom moest je niet over je aanbod schrijven op je over mij pagina. Dat klopt niet.

Alles op je Over mij pagina staat ten dienste van de koopbeslissing van je klant.

Na het bekijken van je Over mij pagina weet je klant beter:

  • wie jij bent,
  • waarom jij de juiste opleidingen hebt om de klus te klaren en
  • of hij wil investeren in jouw blog, gratis weggever of aanbod.

Kan jij de klant niet helpen? Dan is dat ook meteen duidelijk. Zo werkt de Over mij pagina als een filter. Klanten, die jij kan helpen en die door jou geholpen willen worden nemen contact op. Klanten die jij niet kunt helpen verspillen niet jouw tijd en energie. En jij niet die van hen!

Als je vanuit dit oogpunt naar je eigen Over mij pagina kijkt, is het dan tijd om hem op te frissen?

Met vriendelijke groet, Nanzz van Vliet coach voor ondernemers bij Nanzz Creatief.