Hoe jouw gasten creatiever, productiever én slimmer het hotel verlaten na een dagje flexwerken 💡

0
340

Steeds meer hotels sluiten zich aan als Powered by Seats2meet locatie: Moxy, Ibis styles hotels, Radisson Blu Palace, Carlton President, High Five Hotel, Novotel, The Dylan, Hotel Mercuré Vé, Short Stay Houses en Canal House doen al mee.

Het is hot om meer connectie te maken met de buurt waar je hotel staat. Dé woonkamer worden van de stad is een sterkte behoefte. Hotel lounges staan vaak leeg na het ontbijt én hotels willen reizigers in verbinding laten komen met locals. Een goede reden om je hotel deuren open te stellen voor ondernemers, freelancers en zp’ers uit de buurt!

Beleveniseconomie

Hospitality zit in het hart van hotels. Veel hotels richten zich op het aanbieden van een volledige ervaring van in- tot uitchecken. Joseph Pine is medeoprichter van Strategic Horizons LLP, een ideeënstudio die bedrijven helpt nieuwe manieren te bedenken om waarde toe te voegen. 1 van de bestellers die hij geschreven heeft heet ‘De Beleveniseconomie’ ook wel bekend als de ‘experience economy’.

Van koffieboon tot fancy-koffie-naam-met-soja-of-haver-melk-in-een-heel-groot-glas-met-cacao-poeder

Maar wat betekent de beleveniseconomie? In het kort; je voegt aan een product ‘extra’s’ toe om meer waarde te bereiken.

Denk aan koffie ☕️

  1. Een koffieboon is misschien 2 cent waard.
  2. Na oogsten en het schoonmaken/drogen van de bonen is de boon al meer waard.
  3. Worden de bonen gebrand en verpakt voor de consument (denk aan Douwe Egberts) kan je er al een paar euro voor vragen.Afbeeldingsresultaat voor douwe egberts
  4. Bied je deze koffie aan in een koffietentje in een mooi glas en geef je de koffie een fancy naam die je bijna niet kan uitspreken dan kan je er ineens 6 euro voor vragen.

Die 6 euro kan gevraagd worden omdat er een ervaring toegevoegd wordt aan het orginele product. Dit is de ‘beleveniseconomie’.

Maar de beleveniseconomie is zoooo 2018

Maar als je echt relevant wilt blijven in deze snel veranderende wereld. Gaat het veel verder dan alleen een ‘beleving’ aanbieden. Deze beleving die is namelijk een paar keer leuk en bijzonder, maar de 5e keer dat je in hetzelfde cafetje komt is de ervaring niet meer zo bijzonder en misschien wordt het zelfs minder leuk. Om ervoor te zorgen dat je blijft komen moet dat cafetje meer aanbieden. Namelijk een ‘transformatie’. Dit klink misschien vrij heftig, maar wat Pine hiermee bedoelt is dat je iets moet aanbieden waardoor de bezoeker letterlijk een beetje veranderd. Hoe? Een ontmoeting facciliteren, die je gast niet verwacht had maar wel relevant is (serendipiteit).

Nu faciliteerd Seats2meet al meer dan 10 jaar serendipiteit. Niet gek dus dat hotels zich massaal aansluiten als Powered by Seats2meet locaties.

Wil jij ook jouw gasten creatiever, slimmer en productiever je hotel laten verlaten? Meld dan ook jouw hotel aan.

JOUW HOTEL ALS POWERED BY SEATS2MEET LOCATIE