Hoe geef je je eigen business een ongekende boost? Wel eens aan een Mastermind gedacht?

0
90

Veel ZP-ers en ondernemers zijn er naar opzoek. De gouden graal van het ondernemen. Hoe verdien ik in korte tijd meer geld. Hoe wordt ik succesvoller. Hoe krijg ik meer volgers en hoe vind ik niet elke keer weer helemaal alleen zelf het wiel uit? Cursussen worden gevolgd, workshops worden geboekt en adviseurs ingehuurd. Maar toch blijft er vaak iets knagen. Een gevoel van gemis en dat gevoel blijft vaak ook als er inmiddels wel wat succes is geboekt. Van het kan beter, het kan meer en ik vecht tegen de bierkaai op. 

Sparringspartner

Heel simpel is dat het vaak aan een sparringpartner, iemand die je een spiegel kan voorhouden maar ook iemand die met je meedenkt of het al een keer heeft opgelost met je mee denkt, ontbreekt. Dat je zo’n persoon mist. Het is niet voor niets dat veel ondernemers een coach inhuren om dit gat op te vullen. Andere ondernemers gaan een samenwerkingsverband aan met vergelijkbare ondernemers. Denk aan allerlei soorten collectieven en samenwerkingsverbanden. Mooie waardevolle initiatieven die ook regelmatig bij ons (Seats2meet Amersfoort CS) in de lounge ontstaan. Een andere optie is het aansluiten bij een netwerkorganisatie zoals BNI of een plaatselijk ondernemend netwerk. Maar toch hoor je vaak dat zo’n netwerk aan de oppervlakkige kant blijft of heel gericht op 1 onderdeel van het werkend leven. 

Mastermind

Er is echter nog een andere optie. Een optie waar je veel over leest in boeken zoals Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Maar waar ook Michael Pilarzyck en Eelco de Boer vaak over spreken. De Mastermind. Simpelweg is een Mastermind een kleine groep mensen (vaak maximaal 10 en minimaal 3) die op gelijkwaardige basis regelmatig bij elkaar komt om alles te bespreken wat er in hun leven en business speelt. Hier door denken al deze mensen ook met jou mee, kunnen ze je een spiegel voorhouden, je gewoon aanhoren en advies geven. Daarnaast kun je van elkaars netwerk gebruik maken. Dit is ongelofelijk waardevol en sterk en vaak maakt dat je hele grote stappen vooruit kan zetten. De kracht zit er ook vaak in dat het totaal verschillende ondernemers zijn uit verschillende vakgebieden en dat ze volledig objectief maar wel betrokken naar je business en je leven kijken. Dit geeft verschillende perspectieven en inzichten. 

Alleen hoe start je nu zo’n Mastermind en hoe vind je die geschikte andere ondernemers die bij jou passen. Dit is vaak lastig. En als je al een groepje bij elkaar hebt. Hoe zorg je voor continuïteit hoe waarborg je dat iedereen voldoende aandacht krijgt, maar ook hoe doe je dat eigenlijk als je nu eenmaal bij elkaar zit? Hier hebben andere mensen gelukkig over nagedacht 🙂  En wat je ziet is dat er ondernemers op staan die Masterminds faciliteren. Daarbij geven ze er allemaal hun eigen draai aan. De ene richt zich op het business boosten, de andere op het gezamenlijk in een flow komen, de andere vanuit het hart en weer een andere vanuit gedeelde kennis. 

Geïnspireerd door alle verhalen over de kracht van Masterminds, de verschillende invalshoeken hebben Tianne van Woudenberg en ikzelf bedacht dat het mooi is om een event te organiseren waarde je dus kennis kan maken met de kracht van Masterminds en je gelijk kan uitzoeken wat het je kan brengen en bij je past. Dus op 5 oktober is het zover De Mastermind Experience. 3 plenaire sprekers waaronder Michael Pilarzyck en Petra Brussen die allemaal vanuit hun eigen invalshoek over Masterminds spreken en vervolgens twee rondes waarin je zelf al voorzichtig van een Mastermind kan proeven.

Je kan geen kaartjes meer kopen maar ik kan je aanraden om wel op de websites van onze sprekers en workshopgevers te kijken voor de nodige inspiratie. En uiteraard het boek van Think & Grow Rich van Napoleon Hill te lezen!

  Wil je meer weten en lezen kijk dan hier dan kom je op onze event pagina uit :).