Het &-teken op reis naar…

0
208

Door: Nadine Maarhuis

De zomer is begonnen en dat betekent voor veel mensen: op reis. Dat leek het levensgrote &-teken van MaatschapWij ook wel wat. De komende maanden gaat het &-teken langs bij verschillende locaties door heel Nederland om zoveel mogelijk mensen te inspireren om meer voor elkaar over te hebben en samen te werken. Benieuwd waar hij in juli te vinden is? Lees dan snel verder!

Seats2Meet Utrecht CS

In juli staat het &-teken bij Seats2meet.com Utrecht CS (S2M030). Nynke Visser, één van de locatiemanagers, vertelt me wat S2M030 voor haar zo bijzonder maakt: “Voor mij is Seats2Meet een plek om te groeien. Het is een ontmoetingsplek waar mensen kennis, contacten en ervaring met elkaar kunnen delen.”

“Mensen denken hier niet langer in functies, maar in rollen. Dat dynamische werkt enorm goed.”

Nynke heeft in de loop der tijd mooie projecten en samenwerkingen zien ontstaan: “Mensen denken hier niet langer in functies, maar in rollen. Teams verschillen continu, nieuwe mensen haken aan, anderen vertrekken weer. Dat dynamische werkt enorm goed.”

Waarvoor is het &-teken?

Meer Wij in de maatschappij. Minder mensen langs de zijlijn, meer mankracht in het veld. Samen op zoek gaan naar betere manieren, bouwen aan een nieuwe maatschappij. Omdat geen van ons allen zo sterk is als wij samen. Dat symboliseert het &-teken van MaatschapWij.

“Samen bouwen aan een nieuwe maatschappij. Omdat geen van ons allen zo sterk is als wij samen.”

Om een beweging van Wij door Nederland te verspreiden, wil MaatschapWij zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om iemand die zij bewonderen een Wij-speldje te overhandigen. Om iemand in het zonnetje te zetten. Om te vieren wat voor moois iemand voor de maatschappij doet. Om meer mensen te inspireren rekening te houden met iemand anders, iets voor iemand anders te doen, initiatief te nemen en samen te werken.

Wie geeft Nynke een Wij-speldje?

Na het levensgrote &-teken in elkaar gezet te hebben, vraag ik Nynke wie zij een Wij-speldje zou willen geven. Ze antwoordt direct enthousiast: “Franca van Nunen! Franca is degene die ons helpt om op een andere manier naar eten en drinken te kijken. Zo gebruiken we nu meer streek- en seizoensgebonden producten. Maar ze helpt niet alleen ons! Het is echt haar levensmotto om iedereen bewust te maken van de enorme invloed die voedsel op je lichaam en geest heeft. En dat doet ze met haar bedrijf Green Passion op een ontzettend inspirerende manier.”

NynkeFranca2

 

 

We overvallen Franca in een meeting. Nynke trekt haar direct van haar stoel en vertelt wat ze komt doen. “Toen ik werd gevraagd om iemand een Wij-speldje te geven, dacht ik meteen aan jou.”, zegt Nynke. Nadat Nynke Franca voor haar mooie werk heeft bedankt, vraag ik Franca wat het krijgen van het Wij-speldje voor haar betekent: “Ik voel me echt gewaardeerd. Het maakt me blij en trots. En wat ik ontzettend leuk vind, is dat ik iemand anders nu ook weer een Wij-speldje kan geven. Dat is iets moois, dat het blijft rondgaan.”

knuffel

Wie zou jij een Wij-speldje willen geven? Laat het ons weten en wie weet gaan we met je mee!