Het stellen van vragen – Ingewikkeld of niet? –

0
50

Het stellen van vragen – Ingewikkeld of niet? –

Tijdens mijn avontuur bij Seast2meet kreeg ik de uitdaging om een kijkje te nemen achter de schermen van; het stellen van vragen. 

Ten eerste denk je “ hoe moeilijk kan dat zijn”. Maar toch is het stellen van de juiste vraag niet altijd voor de hand liggend. Stel je jezelf eerst voor? Of kom je met de deur in huis vallen? 

Tijdens mijn onderzoek bij Seat2meet ben ik tientallen verschillende vragen tegengekomen. De vragen zijn uiteenlopend en hebben allemaal hun eigen vorm. Na enig doorspeurwerk zag ik een rode draad, een soort patroon. Bij een bepaald soort vraag kreeg een ondernemer meer antwoord dan andere vragen. Dan aan mij de uitdaging; waar ligt dat aan? 

Een leuk onderzoek voor in de herfst, buiten dwarrelen de blaadjes naar de grond het regent af en aan en ik kon lekker met een bak koffie en laptop op schoot aan de slag. Elke vraag heb ik gecategoriseerd en wat blijkt…. 

De eerste categorie heeft te maken met het promoten van events op het paspoort. Dit wordt niet daadwerkelijk als een vraag gezien, maar als promotie. Om een event te promoten kun je gemakkelijk naar de event kalender en kun je jouw event delen in het netwerk: passport.seats2meet.com/events/new 

De tweede vraag is een zoekende vraag. Wist je dat je in jouw Seats2meet paspoort ook direct op expertise kan zoeken? Een leuke, nieuwe manier van connecties leggen. Om dit verder uit te zoeken, kun je naar “Find People & Expertise” in het paspoort of via deze link: https://passport.seats2meet.com/network.

De derde vraag is, naar mijn mening, een echte Seats2meet vraag. Het zijn vragen naar kennis en expertise van een ander. Wij delen graag kennis en dat is ook te merken op het Seast2meet platform. Het delen van kennis staat, mede, centraal. Zoals Seats2meet het noemt: Sociaal Kapitaal. 

Na mijn onderzoek hebben Nynke Willemsen en ik samen een aantal tips opgeschreven. Hoe zorg je er nou voor dat jij een goede vraag stelt, die bij de juiste personen terecht komt en dat jij ook nog een antwoord krijgt op jouw vraag. Dat wil toch iedereen? 

Bekijk hier de video met 4 tips voor het stellen van de perfecte vraag voor de beste antwoorden:
https://www.youtube.com/watch?v=zMAPrJ53XHE&list=UUI68cGD-r8Z1BAL65Hp1NbQ&index=1&fbclid=IwAR2tEz0oIJW-Pa3BzVxU5NKOvsrcpeulUnWIhpIgO7qanVs64ef_tJV1VV0

Ik zou zeggen: “ Vragen maar!” 

– Nian Wetsteijn-