Heineken is looking for a Digital Media Manager

Vacature via Frank Wachting

Ben jij in staat om nieuwe kansen te herkennen en om te zetten naar concrete voorstellen en acties? Wil jij meedenken over het effectiever en efficiënter inzetten van digitale media, met focus op “paid digital media”? Ben jij analytisch sterk en een challenging business partner die stakeholders kan overtuigen? Lees dan snel verder.

Als Digital Media Manager binnen HEINEKEN Nederland ben je verantwoordelijk voor een toenemende adoptie van Data-Driven Marketing binnen HEINEKEN Nederland. Hierbij zorg je voor integratie van interne en externe databronnen (o.a consumenten, verkooppunten, media en events). Op basis van datakoppeling en –analyse creëer je inzichten voor de Program Manager Digital, de Brand teams en E-commerce managers in welke digitale media inzet hen een zo gericht mogelijk bereik geeft van hun doelgroep.

Functieomschrijving

In deze nieuwe functie van Digital Media Manager ben je verantwoordelijk voor:

 • Het intellectueel drijven- en uitwerken van de data strategie / visie op doelen, databronnen, toepassing van die bronnen, (IT) implementatie en het eigenaarschap van data;
 • Het strategisch en operationeel leiden van de aanpassing en uitrol van de global ‘data-driven precision marketing’ agenda bestaande uit meerdere complexe media-technologische projecten en de daarvoor benodigde systemen;
 • Het (on)gevraagd adviseren van brand teams en de media manager op het gebied van middels data te defieren doelgroepen en hun media gedrag ten behoeve van de juiste creatieve conceptontwikkeling en media inzet bij campagnes;
 • Het (door)ontwikkelen van indicatoren en dashboards om de effectiviteit en efficiëntie van digitale media inzet te kunnen monitoren en daarop te kunnen sturen;
 • De kennisopbouw ten aanzien van online consumentenprofielen en – gedrag door het delen van uit data gegenereerd inzicht met het CMI team en de Consumer Data Analyst om kennis ten aanzien van online consumentenprofielen en -gedrag te verzamelen, verrijken en vast te leggen.

De standplaats van deze functie is Zoeterwoude en je rapporteert aan de Media Manager.

Je werkveld

Binnen HEINEKEN Nederland maak je deel uit van het Digital Acceleration team, een compleet nieuw team binnen de Marketing afdeling! De concrete rol en uitdaging van dit gecentraliseerde team is het realiseren van de versnelling van de digitale commerciële agenda en de digitale commerciële strategie van HEINEKEN Nederland. Vanuit deze geïntegreerde aanpak kan er meer consumer- en shopperdata verzameld worden. Op basis van deze inzichten kan er beter traffic gegenereerd worden naar on- en offline verkoopkanalen en kan media effectiever worden ingezet. Een mooie uitdaging! Samen met het team zorg jij ervoor dat de digitale capaciteiten binnen HEINEKEN Commercie worden uitgebreid.

Je profiel

 • Voor de functie van Digital Media Manager zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:
 • WO-opleiding in commerciële of bèta richting;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met digital media;
 • Relevante kennis van data analyse;
 • Kennis van data-driven marketing ecosystemen, zoals DMP, DAM en DSP;
 • Commerciële inslag; in staat om nieuwe kansen te herkennen en om te zetten naar concrete voorstellen en acties;
 • Solide begrip van de FMCG business; affiniteit met media, marketing en de HEINEKEN merken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; in staat om een challenging business partner te zijn en stakeholders te overtuigen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Proef de dynamiek!

HEINEKEN is ’s werelds meest internationale brouwer met meer dan 250 internationale en regionale bier- en cidermerken in meer dan 190 landen. Onze gepassioneerde collega’s werken elke dag met veel plezier om onze consumenten te laten genieten van onze mooie bier- en cidermerken als Heineken, Amstel, Brand, Desperados, Affligem en Apple Bandit.
In Nederland heeft HEINEKEN drie brouwerijen, in Den Bosch, Wijlre en Zoeterwoude, de grootste brouwerij van Europa. Daarnaast worden frisdranken gebotteld in Bunnik bij Vrumona, een dochteronderneming van HEINEKEN Nederland. Vrumona heeft een gevarieerd portfolio met merken zoals Royal Club, Crystal Clear, SiSi, Sourcy en Sourcy Vitaminwater. Daarnaast is Vrumona in Nederland de licentiehouder en leverancier van de merken Pepsi, Rivella, 7UP en Mountain Dew.

Het leuke van werken bij HEINEKEN is dat je bij ons altijd verder kijkt dan je eigen vak. Bij alles wat we willen verbeteren, zijn ook jouw mening en talent van belang. Zo kan het gebeuren dat je soms ver buiten je eigen vakgebied betrokken raakt bij een project.

Je arbeidsvoorwaarden

Naast een aantrekkelijk basis salaris biedt HEINEKEN meer. Wij vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt als professional en dat je kunt doorgroeien binnen HEINEKEN. Ook vinden we het belangrijk dat we een moderne en flexibele werkgever zijn. We bieden je dan ook flexibiliteit in arbeidsvoorwaarden middels het HEINEKEN á la Carte menu waarin je keuzes kunt maken met betrekking tot je secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld het kopen of verkopen van vakantie uren.

Tevens bieden we je onder andere een reiskostenvergoeding, een laptop en telefoon, mogelijkheid tot deelname aan de collectieve zorgverzekering, een pensioenregeling en, afhankelijk van je functiegroep, naast je vakantiedagen ook ATV dagen, voor een goede werk-privé balans.

Interesse?

Klik hier! Voor informatie over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rob van Griensven (Head of Media, Sponsoring &CRM, Media, Sponsoring & CRM) via +31626520320. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, full-time, Zoeterwoude, Data-Driven Marketing, data strategie.

Meer informatie over deze vacature vind je hier.