Hacken voor meer inzicht in Meetingspaces

Ontwikkelaars delen kennis over de Seats2meet API's

Wat als we een digitale vorm van het welkomstbord kunnen maken waar inzichtelijk op komt te staan welke partijen, kennis, event tags en overvloed aan ruimtes aanwezig is?! Dit was het vraagstuk in de hackathon die tijdens de Tech Tuesday centraal stond. Samen met de crowd uit de Seats2meet, Permanent Beta en Permanent Future Lab bewegingen zijn we ideeën inzichtelijk gaan maken en eerste stapjes in elkaar gaan hacken. Ook op afstand werd er via een Facebook videoverbinding meegedaan. Hoe gaaf is het om via deze verschillende kanalen kennis te delen en elkaar te versterken?! Er waren designers, ontwikkelaars, innovators en Seats2meet servicemedewerkers aanwezig.

Met Design Thinking heeft Samir de groep op weg geholpen om breder te kijken om welke uitdagingen het precies gaat. Verschillende ideeën hebben we geclusterd in een Now-How-Wow matrix. Wat is er op dit moment te realiseren (Now)? Wat is een gaaf idee om verder over na te kunnen denken hoe dit te realiseren is (How)? Wat is een grandioos goed idee voor later (Wow)?

Wat is nu precies de uitdaging waar we mee aan de slag willen? Dit zijn er meerdere:

  • Het zichtbaarder maken van de overvloed aan ruimte op locatie. Serendipity mogelijkheden faciliteren in het Society 3.0 gedachtegoed;
  • verduurzaming in het minder gebruik van papier;
  • efficiënter kunnen werken door het S2M Serviceteam.

Zogenaamde API’s in het Seats2meet platform zorgen ervoor dat er met verschillende programmeer programma’s gemakkelijk kan worden gekoppeld aan de data die reeds in het Seats2meet systeem staan. Nadat vele ideeën verzameld waren heeft Peter Willemsen al een bestaand voorbeeld laten zien van hoe hij de API’s bij Social Impact Factory ingezet heeft om een eerste variant van een dashboard te tonen. De avond is afgesloten met enkele beginnende geprogrammeerde varianten op de ideeën uit de ‘Now’ cluster van de matrix.

De kracht van connect, collaborate, grow…

Martijn Groeneveldt, één van de hackathon deelnemers, was aanwezig doordat hij de vraag via The Serendipity Machine had gezien. Hij werkt voornamelijk bij Seats2meet Den Bosch, en vindt het als ontwikkelaar mooi om op deze manier ‘iets’ terug te kunnen doen. Hij ging direct enthousiast aan de slag met één van de ideeën en heeft een eerste ruwe opzet van design en HTML code gemaakt. Voor Nynke als locatiemanager van Seats2meet.com Utrecht CS een mooi voorbeeld van serendipiteit. De vervolgstappen zijn dat groepjes die enthousiast zijn door hun uitgekozen idee dit verder met elkaar oppakken in zowel offline als online ontmoetingen. Om te beginnen is daar een Discord chat voor opgezet. Vanuit daar zullen naar verwachting diverse decentrale tools zoals Github/Gitlab, Part-up, S2M Passport events, e.a. ingezet gaan worden om tot concrete uitwerkingen te komen.

Met een verbindende groet,
Jurjen en Nynke

Fotoalbum: https://photos.app.goo.gl/eLvn5oGv2k98ZNE49