Hack-a-what?

0
49

De meesten van jullie hebben weleens gehoord van een Hackathon, nee? Een Hackathon is ontstaan in de IT, waarin een vraag of een idee gedurende 8-48 uur in een “snelkookpan” worden gestopt om vervolgens met een prototype te komen als oplossing. Iedere groep presenteert hun prototype aan een jury bestaande uit experts die één winnaar aanwijzen. De bekendste uitkomst van een hackathon is de LIKE button op Facebook.

Social Hackathon

De wereld mag wel een stukje eerlijker, althans dat vinden wij. Met stichting Social Hackathon helpen wij om sociale ideeën een kickstart te geven. We spreken veel mensen met mooie waardevolle ideeën, helaas blijven dit vaak alleen maar ideeën. Begrijp ons niet verkeerd, ideeën zijn prachtig maar zonder concrete uitvoering is het verspilde potentie. Precies daarom organiseren wij Social Hackathon. 

Een Social Hackathon is een evenement waar je één dag samenwerkt met anderen om sociale ideeën verder uit te werken. Vaak blijven mensen hangen in de idee-fase, omdat ze niet het juiste netwerk hebben of niet weten hoe ze het kunnen realiseren. Wij brengen deze idee-fase terug naar één dag waar wij zorgen voor een netwerk en een concrete methodiek waardoor je met een groep mensen sociale ideeën na 13 uur verandert in een praktisch plan.

Welke toegevoegde waarde biedt dit?

Aishah Snoek, heeft met haar modeonderneming hatsup.  deelgenomen aan de hackathon van Amsterdam en verteld hier graag meer over.

“hatsup. is een sociale modeonderneming, waarmee wij voor elk verkocht product één persoon in mentale nood helpen. Een missie die perfect aansluit bij die van de Social Hackathon.

Toen wij vorig jaar hatsup. oprichtten liepen we tegen een aantal uitdagingen aan zoals, hoe gaan wij onze producten vermarkten? Via een vriend kwam ik bij de Social Hackathon terecht. Net als de meeste had ik nog nooit van een hackathon gehoord laat staan een Social Hackathon. Na een gesprek met de organisatie was ik overtuigd!

Na een pitch kreeg ik een groep aangewezen die mij de hele dag heeft bijgestaan om mijn vraagstuk op te lossen. Beginnend met brainstormen om vervolgens te bouwen aan een prototype. Wat een ENERGIE! De dag werd afgesloten met een pitch voor een jury bestaande uit sociaal ondernemers en ondernemers. Wat een kickstart voor hatsup.

Dit jaar organiseren wij Social hackathons in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Gouda. Op 6 okt. is de editie in Amsterdam, ben jij erbij?