Goede voornemens en trends voor 2019!

0
135

Foto gemaakt door: Rawpixel

‘We wensen je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!’

Je hebt inmiddels vast al een aantal berichten ontvangen met deze boodschap: ‘we wensen je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!’. Dat wensen wij je uiteraard ook graag toe (dus bij deze!), maar doen het dan wel net even een tikkie uitgebreider. We blikken hieronder terug op 2018, lichten wat trends voor 2019 uit en geven je nog een paar extra goede voornemens voor het komende jaar mee.

Ontmoeten, werken en serendipiteit. Voor wie het nog niet wist: dat zijn onze drie kernactiviteiten. We willen ondernemers met elkaar te verbinden, plekken bieden om (samen) te werken en om toevallige, maar relevante ontmoetingen te initiëren. En dat alles gebeurt sinds dit jaar via passport.seats2meet.com.

Terugblik op het S2M-jaar

Want er was genoeg te vieren🎉

60 nieuwe locaties

We voegden dit jaar maar liefst 60 nieuwe locaties toe aan ons netwerk. Nu kun je in maar liefst 32 verschillende landen aan het werk en andere professionals ontmoeten. In kantoren, maar ook in hotellobby’s, woonkamers, bedrijven en theaters. Niet alleen wij vierden een feestje in 2018, ook veel locaties zelf hadden reden om de slingers op te hangen.’ Lees hier meer.

Ruim 500.000 sociaal kapitaal boekingen

Dit jaar bereikte we de mijlpijl van een half miljoen sociaal kapitaal boekingen! En daarbovenop verwelkomden we maandelijks gemiddeld ook 1200 nieuwe gebruikers. Leuk voor ons, maar ook voor jou: dat zijn immers heel veel nieuwe relevante mensen om elke maand te ontmoeten!

Lancering S2M Passport

We noemden het hierboven al even: afgelopen jaar lanceerden we het S2M Passport . Dankzij dit online paspoort word je niet alleen gematcht aan andere relevante gebruikers, maar ook aan vragen, content, events en locaties. Alles om jou te helpen om meer uit jezelf en je bedrijf te halen.

Stel je vraag

Gemiddeld krijg je vier antwoorden op een vraag die je via het S2M Passport stelt. Dus kun jij wel wat hulp gebruiken met iets? Stel je vraag en schakel andere gebruikers in: niet alleen heel efficiënt, ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere ondernemers.

Meest gebruikte tags

Veruit de meest gebruikte tags van 2018: coaching, marketing en duurzaamheid. Word ook gevonden op jouw expertise door je eigen tags toe te voegen of bij te werken. Waar? Ook dat doe je in het S2M Passport (Via Menu –> Profile)!

Trends in 2019

Baas over eigen data

In 2018 was het vooral zaak dat je voldoet aan de AVG-wet, maar in 2019 zorg je dat daadwerkelijk baas bent over je eigen data. Op je eigen kanalen, maar ook bij de partijen waar je mee samenwerkt. Zoek bijvoorbeeld goed uit waar jouw data en gegevens precies voor worden gebruikt. Bij S2M delen we je data nooit met derden, maar is jouw data je betaalmiddel in het netwerk. Je informatie is alleen toegankelijk voor gebruikers die ingecheckt zijn en dus ook hebben betaald met sociaal kapitaal. Ben je niet ingecheckt dan ben je ook niet vindbaar. Weten welke data je deelt en deze bewerken? Dat doe je in het S2M Passport! Heb je hier een vraag over? Benader onze AVG-expert!

Jaar van de ZP’er

De term ZZP’er kennen we allemaal, maar 2019 wordt het jaar van de zp’er (zelfstandig professional). Want waarom zou je benoemen wat je niet hebt (zelfstandige zonder personeel)? Waar tegenwoordig veel wordt geautomatiseerd, zul jij in de toekomst vooral bezig zijn met het bedenken en creëren. Brainstorm, werk, ontmoet, doe inspiratie op en experimenteer op onze locaties: betaal met sociaal kapitaal in plaats van honderden euro’s per maand. Zo houd je ineens geld over om in jezelf als zp’er te stoppen!

Sociaal kapitaal

Over sociaal kapitaal gesproken: jouw eigen kennis en interesses worden in 2019 steeds belangrijker. Bij Seats2meet betaal je immers niet met geld, maar met wat je weet. Dankzij het S2M Passport kan dat op allerlei manieren, maar de basis begint bij het inchecken. Dat kan online, maar ook op de locatie zelf. Zo maken we inzichtelijk wat je te bieden hebt en kunnen we je gelijk matchen aan andere professionals, maar ook aan locaties, events, blogs en vragen van anderen.

Verschillende werklocaties

Betaalde coworkplekken op kantoren schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond, maar wij geloven in een andere trend: werkplekken buiten de gebaande paden waarbij je betaald met sociaal kapitaal. Steeds meer nieuwe S2M-locaties bieden allesbehalve een standaard kantoorruimte. Wat dacht je van een dagje werken in een hotellobby, bibliotheek, woonkamer, school of theater?

Goede voornemens voor jou

Maak jezelf zichtbaarder als ondernemer:

Soms is het heerlijk om jezelf af te sluiten en je volledig te focussen op je eigen ding. Maar wil je groeien, dan moet je toch echt zichtbaar zijn. Dat is helemaal niet moeilijk: wees actiever op social media, schrijf eens een gastblog (bijvoorbeeld voor ons online magazine), organiseer een event of gebruik het S2M Passport door een vraag te beantwoorden of te stellen. Zo weten anderen je ineens te vinden en kan er zomaar iets moois uit voort komen. Lees ook deze tips.

Ontmoet vaker nieuwe mensen:

Aansluitend op het vorige voornemen: leer nieuwe mensen kennen. Netwerken is voor velen een woord waar ze jeuk van krijgen, maar maak het voor jezelf leuk door naar een interessant event te gaan (check ook onze eventkalender), leg contact via het S2M Passport of haal gewoon nog even een extra koffie. De beste ontmoetingen vinden immers nog altijd bij de koffieautomaat plaats! Nog een tip: ga eens naar een local locatie. Deze zijn altijd kleinschalig, waardoor contact leggen ineens een fluitje van een cent is.

Creëer een band met je eigen buurt

Meld je bijvoorbeeld aan als local locatie, zodat je buurtgenoten ook eens bij jou kunnen werken. Het enige wat je nodig hebt is een woonkamer en/of eettafel: niet alleen leuk, ook ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze komen immers naar jou toe!

Vergroot je wereld en/of creativiteit

Een kleine change of scenery kan nooit kwaad. Daarvoor hoef je echt niet de halve wereld voor over te reizen (mag natuurlijk wel); ook in Nederland zijn steeds meer unieke werklocaties te vinden. Niet alleen goed voor je netwerk, ook voor je creativiteit! Bekijk al onze locaties via Seats2meet.com/locations.